Gündem İstanbul Adliyesi'nde 'bıçak' ve 'sopa' sergisi açıldı!

İstanbul Adliyesi'nde 'bıçak' ve 'sopa' sergisi açıldı!

Paylaş
İstanbul Adliyesi'nde 'bıçak' ve 'sopa' sergisi açıldı!

İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda x-ray cihazına takılan ve özel güvenlik görevlilerin yaptığı aramalarda ele geçirilen delici, kesici ve sakıncalı aletlerin yer aldığı bir sergi adliyenin C bloğundaki atriumda açıldı

Serginin açılışını İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu kurdele keserek yaptı. Sergiyi başsavcı vekilleri ve hakimlerle birlikte gezen Salihoğlu'nun yaptığı espriler gülüşmelere neden oldu.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer25735","25735","201501","25735-241121.jpg","1", "0","O terörist Madrid üzerinden giriş yapmış");

Kemer tokasına gizlenmiş şekildeki çakıyı gören Başsavcı Salihoğlu, "Adam kesen kemer" diyerek espri yaptı.

Ele geçirildiği belirtilen sopaya gören Salihoğlu,

"Bu üzerinde geliyor adliyeye, bunu ne yapacak, sobaya atacak galiba? Bu yakalanmayacak mı? Bunu neresinde adliyeye getiriyor?" demesi gülüşmelere yol açtı. Sergilenen eşyalar arasında, yakalanmayıp bulunanlar da vardı. Sahipleri bilinmeyen gözlükler, saatler, telefonlar, ayakkabılar ile bir fotoğraf tarayıcısı da çoğunluğu kesici ve delici olan aletler arasında sergilendi.

2 BİN 500 CİVARINDA KESİCİ, DELİCİ ALET

Açılışın ardından konuşan İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu, "Adliyemizde güvenliği sağlayan grubun yaptığı çalışmalar sonucu ele geçen yasak maddeleri ayrıca buluntuları burada sizlerle paylaşmak istedik. Göreceksiniz çok enteresan bıçaklar delici kesici aletler, sopalar, biber gazları burada sergileniyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

"Bunların hepsi herhalde iyi niyetle buraya sokulmuşlar" şeklinde espri yapmayı da sürdüren Salihoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi, "2 bin 500 cıvarında kesici delici alet, diğerleriyle beraber 2 bin 700'e yakın eşya ele geçmiş. Biz bunları daha önce yaptığımız gibi belli bir müddet sonra mahkeme kararıyla müsadere edeceğiz.

Bu da bize ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. Bunların ele geçmesinde fedakarca çalışan Akdeniz Güvenlik elemanlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra böyle sergi yapmayız. Ki diye konuştu.

SERGİ HERKESE AÇIK

Sergi gün boyu adliyenin C bloğundaki atriumda açık olacağı belirtildi.

Cem TURSUN / DHA