Gündem İstanbul ajan kaynıyor

İstanbul ajan kaynıyor

Paylaş
İstanbul ajan kaynıyor

Uluslararası istihbarat teşkilatlarının ajanları, İstanbul'u adeta 007 James Bond filmlerinin setine dönüştürüyor

Müslüman olduktan sonra Pakistan’da ‘cihada’ katılan Almanlar ülkelerinde yargılanmamak için İstanbul’a yerleşiyor. ‘Müslüman Almanları’ izleyen uluslararası istihbarat teşkilatlarının ajanları da İstanbul’u adeta 007 James Bond filmlerinin setine dönüştürüyor

Alman haber dergisi Der Spiegel, İslam dinini benimsedikten sonra radikal grupların etkisine kapılarak Pakistan’ın Veziristan bölgesine giderek “cihada” katılan Almanların hikayesini yazdı. Derginin haberine göre bu kişilerin birçoğu pişman olarak geri dönüyor, ancak Almanya’daki sert terör yasalarıyla yargılanmak istemedikleri için İstanbul’a yerleşmeyi tercih ediyorlar. Pişman mücahitlerin trafiğini izleyen uluslararası istihbarat teşkilatları ise İstanbul’u adeta bir “ajanlar kenti” haline getirdi.

‘Kardeşlerim aldattı’

Der Spiegel’in İstanbul’da görüştüğü eski mücahitlerden 31 yaşındaki Peter B., Veziristan’daki “kardeşleri” tarafından aldatıldığını söylüyor. Din değiştirmesinin ardından Ammar adını alan Peter, “Kardeşlerinize güvenirsiniz ve yalan söylemeyeceklerini düşünürsünüz.Okullar, hastanler olacağı sözü vermişlerdi. Orada insansız hava araçları dışında bir şey yoktu. Çocuklarımın beyinlerinin uyuşmaması için döndüm” diyor.

Peter, Veziristan’da evini özlediğinde merkezdeki “Avrupa mağazası”na giderek Nutella ya da Nivea saç şekillendiricisi gibi Alman ürünleri aldığını söylüyor. Ancak İstanbul’a geldikten bir süre sonra Peter, terör suçlamasıyla 27 Haziran’da yakalanıyor ve Kumkapı Yabancılar Şubesi’ne yerleştiriliyor. Stuttgart Savcılığı tutuklama kararı çıkardığı Peter’in Almanya’ya iade işlemleri başlatılıyor. Peter avukat tutarak Birleşmiş Milletler’e başvursa da geçen pazartesi Almanya’ya iade edildi. Peter’in yanı sıra son dönemde Thomas U. ve Türk kökenli Alman vatandaşı Fatih T. adlı eski mücahitler de İstanbul’da yakalandı.

En çok izlenen şehir

Bu kişilerin İstanbul’a gelen çok sayıdaki mücahitten sadece birkaçı olduğunu belirten Der Spiegel, bu nedenle uluslararası ajanların İstanbul’u mesken tuttuğunu söylüyor. Ajanların kimin gelip kimin gittiğinin hesabını tutmaya çalıştığını belirten dergi “Metropolise doluşan Türk, ABD’li ve Alman istihbarat ajanları, İstanbul’u dünyanın en fazla izlenen şehirlerinden biri haline getirdi” diyor.

MİLLİYET