Gündem İstanbul Bağcılar'da 'Evet Kafe' açıldı

İstanbul Bağcılar'da 'Evet Kafe' açıldı

Paylaş
İstanbul Bağcılar'da 'Evet Kafe' açıldı

İstanbul Bağcılar’da, sivil toplum kuruluşlarının, ziyaretçilere anayasa değişikliğini anlatacağı 'Evet Kafe' açıldı. Törenle açılan kafe 16 Nisan’daki halk oylamasına kadar hizmet verecek

İstanbul Bağcılar’da hayata geçirilen ve 16 Nisan’daki halk oylamasına kadar hizmet verecek "Evet Kafe" törenle açıldı.


'ÜLKENİN KADERİNİ BELİRLEYECEĞİZ'


16 Nisan'da halk oylaması öncesinde "Evet Platformu" tarafından Bağcılar’da hizmete alınan kafenin açılışında konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Türkiye’nin geleceği için hep birlikte olduklarını anlatarak, halk oyuna sunulacak değişikliğin bir siyasi parti meselesi olmadığını kaydetti.

Temurci, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu işi ne kadar milletleştirirsek ne kadar sivilleştirirsek Türkiye’nin geleceğine o kadar fayda sağlamış oluruz. Bu mesele Türk, Kürt meselesi değil. Bu sadece Alevi’nin, Sünni’nin değil, bu ülkenin bütün renklerinin meselesidir. Biz bir daha darağacında başbakanlar görmek istemiyoruz. Bir daha anayasa kitapçıklarını birbirine fırlatanları bu ülkede görmek istemiyoruz. Görmek istediğimiz tek bir şey var. Tek hakem olsun istiyoruz, o hakem de millet olsun istiyoruz. Onun için ’millete gidelim’ diyoruz. Bu işin sonunda Recep Tayyip Erdoğan’ı ya da Binali Yıldırım’ı seçmeyeceğiz. Bu işin sonunda ülkenin kaderini belirleyeceğiz. Ülkenin kaderini belirlerken bir daha bu ülkeyi geçmişe döndürmemek adına bu ülkenin bağımsızlığıyla mücadele edenlere öyle bir cevap vereceğiz ki bu cevap Pensilvanya’da da Almanya’da da Hollanda’da da yankılanacak."

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da "İnşallah ülkemizin geleceği için adım atacağımız 16 Nisan’ın en gür sesle bu mekandan yükselmesini temenni ediyorum" dedi.

SOHBET VE BİLGİLENDİRME YAPILACAK


Halk oylamasına kadar hizmet verecek "Evet Kafe"nin açılışı, konuşmaların ardından yapıldı. "Evet Kafe"de bir araya gelecek sivil toplum kuruluşları, ziyaretçilere, halk oylamasına sunulan anayasa değişikliğiyle ilgili söyleşi ve sohbetlerle bilgilendirme yapacak.