Siyaset İstanbul Barosu ifadeye çağrıldı
Paylaş
İstanbul Barosu ifadeye çağrıldı

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve Baro'nun 10 yöneticisini ifadeye çağırdı

İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 11 baro yöneticisi, 6 Nisan 2012'de Silivri’de görülen Balyoz Davası’nı protesto eden sanık avukatlarına destek vermek üzere duruşma salonuna gelmiş, mahkemeden izin almadan içeride açıklama yapmışlardı.

Açıklamayı yapan İstanbul Baro Başkanı Kocasakal mahkemenin adil yargılama hakkının ihlali, silahların eşitliğine aykırı davranışları ve avukatlık mesleğinin onurunu zedeleyen uygulamalardan vazgeçmesini istediklerini söylemişti.

"Bizim hiçbir kuruluşun denetimine ihtiyacımız yok. Yargının denetimi kendi mekanizması içindedir" diyen mahkeme heyeti, Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 11 avukat hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkemenin suç duyurusu üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı "Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs" iddiasıyla 11 kişi hakkında soruşturma başlattı. Savcılık Kocasakal ve diğer baro yöneticilerinin ifadeye gelmeleri için tebligat gönderdi. Kocasakal ve diğer baro yönetilcilerinin kendilerine tebligat ulaştıktan sonra 7 gün içinde ifadeye gelmesi istendi.

ADALET BAKANLIĞINDAN İZİN İSTENDİ

Silivri Savcılığı ayrıca, mahkeme tarafından 3 kez talep edildiği halde Balyoz sanıklarına İstanbul Barosu tarafından avukat görevlendirilmemesini ise görev suçu kapsamında değerlendirdi. Savcılık, İstanbul Barosu'nda avukat atamakla görevli yetkililer hakkında soruşturma açılabilmesi için de Adalet Bakanlığı'na yazı yazarak izin istedi.

Serpil KIRKESER / İSTANBUL - DHA

Haberin Devamı