Gündem İstanbul Barosu'nun yeni başkanı belli oldu (Mehmet Durakoğlu kimdir?)

İstanbul Barosu'nun yeni başkanı belli oldu (Mehmet Durakoğlu kimdir?)

Paylaş
İstanbul Barosu'nun yeni başkanı belli oldu (Mehmet Durakoğlu kimdir?)

İstanbul Barosu Başkanlığı'na yeniden Avukat Mehmet Durakoğlu seçildi

İstanbul Barosu Başkanlığı seçimi için Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle tamamlandı. 41 bin 462 seçmenin kayıtlı olduğu İstanbul Barosu Başkanlık seçimleri için kurulan 105 sandık tek tek açıldı. Sandık başında görevliler, zarfları açarak oyları saydı. Kongre merkezi içinde kurulan ekran sayesinde sayılan oyların kaçının hangi adaya gittiği görüldü. İstanbul Barosu Başkanlığı'na yeniden Avukat Mehmet Durakoğlu seçildi.

Haberin Devamı

MEHMET DURAKOĞLU KİMDİR?

1956 yılında Sivas'ta dünyaya gelen Avukat Mehmet Durakoğlu, lise öğrenimini Ankara'da, Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Durakoğlu, 1986 yılında serbest avukatlığa başlamıştır. Avukatlık mesleğine ek olarak Dış Ticaret alanındaki sertifika programlarında dersler veren Durakoğlu, Bu konu üzerinde çok sayıda makale yayımlamıştır.

İstanbul Barosu'nda İnsan Kaynakları Yürütme Kurulu Üyeliğinde bulunan Durakoğlu, 2004 yılında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. 2006 yılında Baro Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Durakoğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyeliği ile Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) ve Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) yönetimlerinde bulundu.

Haberin Devamı

Mehmet Durakoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.