Gündem İstanbul Beşiktaş'taki patlamanın meydana geldiği 'Beleştepe'nin adı 'Şehitler Tepesi' oluyor

İstanbul Beşiktaş'taki patlamanın meydana geldiği 'Beleştepe'nin adı 'Şehitler Tepesi' oluyor

Paylaş
İstanbul Beşiktaş'taki patlamanın meydana geldiği 'Beleştepe'nin adı 'Şehitler Tepesi' oluyor

İstanbul Beşiktaş'ta 44 polis ve sivilin şehit olduğu patlamanın meydana geldiği yerin adı değişiyor. Daha önce Beşiktaş taraftarlarının stada girmeden maç izledikleri için 'Beleştepe' adıyla anılan yere, Beşiktaş Belediye Meclisi'nin kararıyla 'Şehitler Tepesi' adı verildi.

Beşiktaş taraftarları yıllarca o tepeden İnönü Stadı'ndaki maçları izledi. Bilet bulamayanlar, maça giremeyenler o tepede yerlerini aldı, stadın az bir kısmını görse de takımlarının oyununu keyifle seyretti. Bu yüzden o tepenin adı 'Beleştepe' olarak anılıyordu.

HEDEF ÇEVİK KUVVET POLİSLERİYDİ


Cumartesi akşamı, Beşiktaş-Bursaspor maçından sonra PKK'lı teröristler hain saldırıyı düzenledi. Beleştepe, Bursaspor taraftarlarının bulunduğu tribünün oradaydı. Çevik Kuvvet polisleri, bir taraftar kavgasının önüne geçmek için o bölgede yoğun önlem almıştı. Kalleş teröristler Beleştepe'deki polisleri hedef aldı.



Teröritler bomba yüklü araçla Çevik Kuvvet ekiplerine saldırdı. Aynı anda Maçka Parkı'nda da bir başka canlı bomba polislerin arasından kendini patlattı. Polis ve sivil 44 kişi şehit oldu Türkiye'nin yüreği dağlandı.



Beşiktaş'taki terör saldırısının gerçekleştiği 'Şehitler Tepesi'ne, sabah saatlerinde Beşiktaş Kaymakamlığı ve Beşiktaş Belediyesi logolarının yer aldığı 'Teröre karşı milyonlarca yürek, tek yürek' yazılı pano konuldu. Panonun önüne çiçekler bırakan vatandaşlar, saldırıda şehit olanlar için dua etti. ( Fotoğraf: Hikmet Faruk Başer - Anadolu Ajansı )


TEPEYE ANIT DA YAPILACAK


Beşiktaş Belediye Meclisi dün yaptığı olağanüstü oturumda saldırının meydana geldiği 'Beleştepe'ye 'Şehitler Tepesi' adını vermeyi kararlaştırdı. Karar oybirliğiyle kabul edildi. Ayrıca 'Şehitler Tepqesi'ne saldırıda şehit olanları temsil eden bir de anıt yapılacak.