Gündem İstanbul'da öğleden sonra yağış geçişleri olacak

İstanbul'da öğleden sonra yağış geçişleri olacak

Paylaş
İstanbul'da öğleden sonra yağış geçişleri olacak

Meteoroloji, hava sıcaklıklarının Akdeniz ve İç Anadolu'da yükseleceğini, doğuda ise düşeceğini açıkladı. İstanbul'da ise öğleden sonra yağmur geçişleri görülecek

Meteoroloji'den yapılan değerlendirmeye göre, hava sıcaklığı kuzey ve doğu kesimlerde 1 ila 4 derece azalacak, Akdeniz ile İç Anadolu'da 2 ila 5 derece artacak

İSTANBUL'DA YAĞIŞ GEÇİŞLERİ OLACAK


İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren rüzgarın şiddetini arttırması, aralıklarla sert esmesi, beraberinde yerel olmak üzere kısa süreli yağış geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Akşam saatlerinden itibaren bulutların dağılması öngörülürken İstanbul'da iftar vaktinde yağış beklenmiyor.


HAFTA SONUNA DİKKAT!


Cuma gününü de yağışsız geçirecek olan İstanbul hafta sonundan itibaren gökgürültülü sağanak yağışa teslim olacak. Hava sıcaklıkları da 5-6 derece düşecek. İstanbul'daki yağışın salı gününe kadar sürmesi bekleniyor.





SICAKLIKLAR AKDENİZ'DE ARTACAK, DOĞUDA DÜŞECEK


Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Manisa, Uşak, Amasya çevreleri ile Tokat'ın kuzey kesimleri, Çanakkale'nin doğu kesimleri ve Akdeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve doğu kesimlerde 1 ila 4 derece azalacak, Akdeniz ile İç Anadolu'da 2 ila 5 derece artacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatıdan hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.