Türkiye (Son Dakika) İstanbul'da rekor miktarda kobra zehri ele geçirildi: Piyasa değeri 30 milyon lira

İstanbul'da rekor miktarda kobra zehri ele geçirildi: Piyasa değeri 30 milyon lira

Paylaş
İstanbul'da rekor miktarda kobra zehri ele geçirildi: Piyasa değeri 30 milyon lira

İstanbul’da düzenlenen operasyonda 1725 tüp kobra zehri ele geçirildi. Bunun, Türkiye tarihinde tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarda kobra zehri olduğu belirlendi. Zanlının, dünyanın en pahalı sıvısı olarak bilinen zehri, ilaç ve kimya fabrikalarına satmaya çalıştığı belirlendi. Zehirlerin piyasa değerinin yaklaşık 30 milyon lira olduğu açıklandı

İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şubesi ekiplerinin takibi sonucu Bahçelievler'de düzenlenen operasyonda yurda yasadışı yollardan getirildiği tespit edilen bin 725 tüp kobra zehri ele geçirildi. Bu zehri satmaya çalışan 1 şüpheli suçüstü yakalandı.


PİYASA DEĞERİ 30 MİLYON LİRA


Ele geçirilen kobra zehrinin, Türkiye tarihinde tek seferde ele geçirilen en yüklü miktar olduğu ve piyasa değerinin 30 milyon lirayı bulduğu ifade edildi.


KİMYASAL SİLAHTAN KANSER TEDAVİSİNE KADAR...


Kimyasal silahların üretimi ile kanser tedavisine kadar pek çok alanda kullanılan ve dünyanın en pahalı sıvısı olarak bilinen kobra yılanı zehri ile ilgili çalışmaların sürdüğü kaydedildi.


İLAÇ VE KİMYA FABRİKALARINA SATMAYA ÇALIŞIYORDU


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, E.Ç’nin Suriye üzerinden kaçak yollarla yurda sokulan yılan zehirlerini bazı ilaç ve kimya firmalarına satmak için irtibat kurduğunun belirlenmesi üzerine çalışma başlattı.


OTOMOBİLİNDE SEYİR HALİNDEYKEN YAKALANDI


Teknik ve fiziki takibe alınan zanlı, 11 Aralık’ta Bahçelievler’de aracıyla seyir halindeyken düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada, bin 725 cam tüp içerisinde kimyasal madde ele geçirdi.

Laboratuvar ortamında yapılan incelemede, tüpler içerisindeki sıvıların, kobra yılanı zehri olduğu anlaşıldı. Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.


1 ARALIK'TA DA 123 TÜP YILAN ZEHRİ ELE GEÇİRİLMİŞTİ


Öte yandan yurda kaçak yollardan sokulan tehlikeli maddelerin satışına yönelik olarak 1 Aralık’ta yapılan bir operasyonda da Fatih Silivrikapı’da tarihi surların dibine gömülerek gizlenmiş 123 tüp içinde piyasa değeri 3 milyon lirayı bulan kobra yılanı zehri ele geçirilmişti.


Fatih'te 3 milyon dolarlık 'kobra zehri' ele geçirildi


AA / İHA

Haberin Devamı