Gündem İstanbul'da ve İzmir'de okullar (11 Ocak Çarşamba) bugün tatil mi?

İstanbul'da ve İzmir'de okullar (11 Ocak Çarşamba) bugün tatil mi?

Paylaş
İstanbul'da ve İzmir'de okullar (11 Ocak Çarşamba) bugün tatil mi?

İstanbul Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle bugün kentteki okulların tatil edildiğini açıkladı. İki gündür eğitime ara verilen kentte bugün de 'Bugün okullar tatil mi?' cevabı en çok merak edilen sorulardan biriydi. İstanbul'un ardından İzmir'de de okullar bugün tatil edildi. İşte Türkiye genelinde okulların tatil olduğu diğer il ve ilçeler

İstanbul Valisi Vasip Şahin twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizde beklenenin üzerinde kar yağışı sebebiyle ulaşım güvenliği bakımından eğitim-öğretime Çarşamba günü ara verilmiştir" ifadelerini kullandı.

2 GÜNDÜR TATİLDİ


İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle dün ve bugün de okullar tatil edilmişti.


İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA


İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmelere göre; ilimizde devam eden ve artması beklenen kar yağışının bugün gece saatlerine kadar etkisini sürdüreceği öngörülmektedir.

Yoğun kar yağışı neticesinde meydana gelen kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla tüm resmî ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde;

gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 10 Ocak 2017 Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.

İDARİ İZİNLİ SAYILACAKLAR


Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır."

İZMİR'DE OKULLAR BUGÜN TATİL



İzmir'de yoğun kar yağışı kent genelinde etkili oldu. Hemen hemen bütün ilçelerde kar yağışı etkili olurken, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden öğrencilere sevindirici bir haber geldi. Kar ve buzlanmayı dikkate alan ekipler, bugün İzmir il genelinde eğitime bir gün ara verilmesini kararlaştırdı.

EDİRNE'DE OKULLAR BUGÜN TATİL


Edirne'de, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildiği bildirildi. Edirne Valiliğinden yapılan duyuruda, valilik kararı ile olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların bugün de tatil edildiği belirtildi.
Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi. Valilik kararıyla dün ve bugün de okullar tatil edilmişti. Geçen haftadan bu yana soğuk havanın etkisi altında olan Edirne'de kar yağışı yeniden başladı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 derece ölçüldüğü kentte, kar yağışının gece saatlerine kadar yoğun olarak devam edeceği bildirildi. Sınır kapılarına giden yolun kapanmaması için ekipler Kapıkule, Pazarkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında şehir içinde de belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

BALIKESİR'İN BAZI İLÇELERİNDE BUGÜN OKULLAR TATİL


Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar 11 Ocak Çarşamba günü tatil edildi. Valiliğin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, merkez Altıeylül ve Karesi ile Dursunbey ilçelerinde de olumsuz hava şartları nedeniyle özel eğitim kursları, ilkokul, ortaokul ve liseler bugün tatil edildi.

Erdek ilçesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki ve kırsal mahallelerde bulunan okullardaki öğrenciler için bugün eğitime ara verildi. Bu ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

ISPARTA'DA BUGÜN OKULLAR TATİL

Isparta'da kar yağışı sonrası bugün öğleden sonra eğitim ve öğretime ara verilirken, Valilik kararıyla il merkezi ve merkeze bağlı belde ve köylerle taşımalı eğitim verilen okullarda bugün da eğitime ara verildiği açıklandı. Ayrıca bugün hamile ve engelli kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı belirtildi.
Yalvaç İlçesi’nde de bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği açıklandı.

TEKİRDAĞ'DA BUGÜN OKULLAR TATİL



Tekirdağ’da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime verilen ara uzatıldı. Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle 11 Ocak 2017 tarihinde Tekirdağ ili genelinde resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süre ile tatil edilmiştir. Hamile ve engelli kamu görevlileri idari izinli sayılacaktır" denildi.

ÇANAKKALE'DE BUGÜN OKULLAR TATİL



Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu akşam geç saatlerde yaptığı değerlendirme sonucu, Bozcaada İlçesi hariç kent genelinde bugün ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini duyurdu.

Kentte 5 gündür aralıklarla devam eden kar yağışına, soğuk havada eklenince, Pazartesi ve Salı günü kentte ilk ve orta dereceli okullar tatil edilmişti. Bugün ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan ilk açıklamada, kar yağışı ve buzlanmadan dolayı 7 İlçede okulların bugün (Çarşamba) da tatil edildiği bildirildi. Akşam geç saatlerde yapılan yeni bir değerlendirme sonucu, aralıklarla devam eden kar yağışı ile buzlanma nedeniyle Bozcaada İlçesi haricinde tüm kentte ilk ve orta dereceli okulların bugün için tatil edildiği duyuruldu.

Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanı engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.



KIRKLARELİ'DE OKULLAR BUGÜN TATİL



Kırklareli Valiliği de pazartesi gününden bu tatil olan okullarda tatilin bugün de devam edeceğini açıkladı. Valilik açıklamasında, "Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 11 Ocak Çarşamba günü Kırklareli Merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı tüm özel ve resmi eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca kamu çalışanı engelli ve hamile personellerde aynı gün idari izinlidir" denildi.

ORDU'DA OKULLAR BUGÜN TATİL


Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İkizce ilçemizdeki tüm okullarda, Korgan ve Kumru ilçelerinde taşımalı eğitim yapan okullarda, Akkuş ilçesinde ise Fatih Ortaokulu, İMKB YBO ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç diğer tüm okullarda 11 Ocak Çarşamba günü eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi

BURDUR'DA OKULLAR BUGÜN TATİL



Burdur’da yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime bugün ara verildiği açıklandı. Burdur Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Kar yağışı sonrası yaşanabilecek don ve buzlanma olayları nedeniyle 11 Ocak 2017 çarşamba günü Burdur il merkezi ve ilçelerinde milli eğitime bağlı taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin, eğitim ve öğretimine bir gün süreyle ara verilmiştir."



MANİSA'DA BAZI OKULLAR BUGÜN TATİL


Manisa Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada bugün Demirci, Soma ve Turgutlu ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Ahmetli, Akhisar, Kırkağaç, Köprübaşı, Salihli, Selendi, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde ise özellikle taşımalı eğitim yapılan okulların bazılarının da kısmi olarak tatil edildiği duyuruldu.
Ayrıca Alaşehir, Gölmarmara, Gördes, Kula, Sarıgöl, Saruhanlı ilçelerinde eğitim öğretime devam edileceği kaydedildi.

TOKAT'IN REŞADİYE İLÇESİNDE OKULLAR BUGÜN TATİL


Tokat’ın Reşadiye ilçesinde kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi.
Kaymakam Faruk Erdem, yaptığı açıklamada ilçede olumsuz hava koşullarının sürdüğünü belirtti.

BİLECİK'İN PAZARYERİ İLÇESİNDE OKULLAR BUGÜN TATİL

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi. Pazaryeri Kaymakam Vekili Halil İbrahim Acır, yaptığı açıklamada, devam eden kar yağışı ve aşırı buzlanma dolayısıyla bugün okulların tatil edildiğini duyurdu.


KONYA'DA OKULLAR BUGÜN TATİL



KONYA’da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kent merkezindeki 3 ilçe ile birlikte toplam 23 ilçe eğitim ve öğretime bugün olmak üzere 1 gün ara verildi.

Konya Valiliği tarafından, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez ilçeler Selçuklu, Meram ve Karatay başta olmak üzere Derbent, Doğanhisar, Yunak, Sarayönü, Güneysınır, Bozkır, Seydişehir, Akşehir, Beyşehir, Hüyük, Ilgın, Tuzlukçu, Ahırlı, Hadim, Yalıhüyük, Çeltik ve Akören’de ilk ve orta dereceli okullar bugün olmak üzere 1 gün tatil edildi.

Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı belirtildi. Ayrıca Selçuklu Üniversitesi’nde de eğitime bugün ara verildi.


MUĞLA'DA OKULLAR BUGÜN TATİL




Muğla’nın bazı ilçelerinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada Menteşe, Ula, Seydikemer, Yatağan ve Kavaklıdere ilçesinde yoğun kar yağışı sonrasında oluşabilecek
buzlanma riski nedeniyle 11 Ocak Çarşamba günü eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Muğla’nın tüm ilçelerinde kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.


TOKAT'TA OKULLAR BUGÜN TATİL



Tokat’ın Reşadiye ilçesinde kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi.

Kaymakam Faruk Erdem, yaptığı açıklamada ilçede olumsuz hava koşullarının sürdüğünü belirtti.

Çocuklarının olumsuz havadan etkilenmesini istemediklerini vurgulayan Erdem, "Bugün ilçemiz genelinde ilk ve orta dereceli okulları tatil ettik." dedi.
Daha önce alınan karar gereği ilçedeki taşımalı eğitim görülen okullar tatil edilmişti.

KARAMAN'DA OKULLAR BUGÜN TATİL



Karaman’ın Ermenek ilçesinde de kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği ifade edildi.


DENİZLİ'DE OKULLAR BUGÜN TATİL



Hava muhalefeti nedeniyle Denizli’nin bazı ilçelerinde eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada "Acıpayam ve Çameli İlçelerimizde yoğun kar yağışı ve sonrasında oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle 11.01.2017 Çarşamba günü eğitim öğretime bir gün ara verildi.

Bu ilçelerimizin yanısıra, Beyağaç’a bağlı Kızılcaağaç Mahallesi Ürküt ve Kerimler yerleşim yeri, Kapuz Mahallesi Serverler yerleşim yeri ve Pınarönü Mahallelerindeki taşımalı öğrenciler.

Pamukkale’ye bağlı Cankurtaran, Akdere, Güzelpınar, Gözler, Belenardiç, Uzunpınar’daki okullar ve bölge yerlerden taşımalı eğitim gören öğrencilere, Çardak’a bağlı Söğüt Mahallesinde yer alan Söğüt İlk ve Ortaokulu ile Söğüt Mahallesinden gelen taşıma kapsamındaki öğrenciler.


ÇANKIRI'DA OKULLAR BUGÜN TATİL


Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Çankırı Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Çerkeş ilçesinde taşımalı eğitime 11 Ocak Çarşamba ara
verildiği belirtildi.

Açıklamada, bölgede kar yağışının devam ettiği kaydedildi.


NİĞDE'DE 2 İLÇEDE OKULLAR BUGÜN TATİL



NİĞDE’nin Ulukışla ve Çiftlik ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Niğde’de etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Ulukışla ve Çiftlik ilçelerinde kaymakamlıklarca alınan kararlar doğrultusunda okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.