Yaşam "İstanbul Fashion Week" başladı

"İstanbul Fashion Week" başladı

Paylaş
"İstanbul Fashion Week" başladı

Türk moda endüstrisinin dünyaya açılan penceresi İstanbul Fashion Week (IFW) başladı

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) önderliğinde Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğiyle düzenlenen IFW’e katılan marka ve tasarımcılar, "2013 Sonbahar-Kış" koleksiyonlarını sunacak.

Haberin Devamı

Taksim Tepebaşı’nda düzenlenen etkinlikle Türk tasarımcı ve markaların yerli ve uluslararası platformda tanınmasının da hedeflendiği IFW’de moda endüstrisindeki tasarım gücünü artırmak ve sektörde ekonomik büyümenin sağlanması hedefleniyor.

Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, 6. kez düzenledikleri IFW’in bugün itibariyle önemli bir noktaya geldiğini vurgulayarak, etkinlikle İstanbul’un, Türk hazır giyim modasının, marka ve tasarımcıların tanıtıldığını ifade etti.

Fashion Week’i yabancı basın mensuplarının da takip edeceğini anlatan Tanrıverdi, "Türkiye’nin imajını geliştirme, Türkiye’de moda ve tasarım olduğunu gösterme açısından IFW çok önemli bir etkinlik" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

IFW’i sürekli hale getirmenin önemine değinen Tanrıverdi, İstanbul’u moda merkezi yapma konusunda hedef belirlediklerini, her geçen gün daha profesyonelleştiklerini anlattı.

Tanrıverdi, gelecek yıl itibariyle yeni bir organizasyon modeliyle IFW’i düzenlemeyi düşündüklerini ifade ederek, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini, duyurusunu önümüzdeki günlerde yapacaklarını belirtti.

-"İstanbul bir finans merkezinin yanı sıra moda merkezi de olacak"-

Bu tür organizasyonlarda ekonomik değerleri ölçmenin çok zor olduğunu söyleyen Tanrıverdi, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yaklaşık 3 yıl öncesine baktığımızda yurt dışından insanları İstanbul’a davet ettiğimizde zorlanıyorduk. Ancak şimdi onlar bizden talepte bulunuyor. Artık dünyada İstanbul’a karşı çok büyük ilgi var. Buraya herkes gelmek istiyor. Daha önce gelmeyenler bile şimdi İstanbul’daki modayı koklamak istiyor.

stanbul bir finans merkezinin yanı sıra moda merkezi de olacak. Dünyada yaklaşık olarak 139 moda haftası var. İstanbul olarak ilk 20’nin içerisindeyiz. Bundan sonraki yıllarda daha da yükseleceğiz."

-Etkinlikteki defileler...-

Türkiye’nin en büyük moda organizasyonunda bu kez bireysel defile sergileyen isimler arasında Mehtap Elaidi, Nejla Güvenç, Atıl Kutoğlu, Erol Albayrak, Tuvana Büyükçınar, Günseli Türkay, Zeynep Erdoğan, Gamze Saraçoğlu, Özlem Kaya, Simay Bülbül gibi moda dünyasının yakından tanıdığı isimler yer alıyor.

Haberin Devamı

Bireysel defilelerin yanı sıra 2 karma defile de gerçekleşecek Karma 1’de Beste Gürel, Nihan Peker, Tuba Benian, Karma 2’de Şafak Tokur, Çiğdem Akın, Ipek Arnas, tasarımlarını sergileyecek.

Etkinlik kapsamında ayrıca Studio Kaprol 4 tasarımcısıyla Arzu Kaprol’ün yeni projesi olarak IFW’de yer alacak.
İFW, tasarımcılarının yanı sıra 2013 Sonbahar-Kış koleksiyonlarını podyuma taşıyacak olan AdL&Cengiz Abazoğlu, Avva, Berinza ve Giovane Gentile’ye de ev sahipliği yapacak.

Etkinlik, 11 Şubat’a kadar devam edecek.