Ekonomi İstanbul Havalimanı'na yerli 'mobil' rehber

İstanbul Havalimanı'na yerli 'mobil' rehber

Paylaş
İstanbul Havalimanı'na yerli 'mobil' rehber

İstanbul Havalimanı 7 Nisan 2019 Pazar günü itibarıyla tüm uçuşlara açılacak. Yolcuların her türlü bilgiye cep telefonundan ulaşabileceği ‘İstanbul Airport’ mobil uygulaması hayata geçirildi / Hülya Çaylak'ın haberi...

İlk fazı 29 Ekim 2018’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılan ve dünyanın en büyükleri arasında olan İstanbul Havalimanı 7 Nisan’da tüm uçuşlara açılacak. Havalimanı sadece büyüklüğüyle değil teknik altyapısı ve akıllı sistemleriyle de dünyaya örnek olacak. Bu kapsamda yolcuların her türlü bilgiye cep telefonundan ulaşabileceği ‘İstanbul Airport’ mobil uygulaması hayata geçirildi.

Haberin Devamı

EVDEN İTİBAREN TAKİP

İstanbul Havalimanı’nda yapılan toplantıda yüzde 100 yerli kaynaklarla geliştirilen uygulamayla ilgili bilgi veren havalimanı işletmecisi İGA’nın Bilişim Genel Müdürü Ersin İnankul, “Yolcular cep telefonundaki uygulamadan evinden havalimanına kaç dakikaya gelebileceğini görecek. ‘Uçuşu takip et’ linkini tıklayarak her türlü bilgiyi cebinden izleyebilecek. Uçuş kapısını dahi havalimanına varmadan öğrenebilecek. Uygulama App Store ve Google Play üzerinden indirilebiliyor” dedi.

TWITTER'LA ANLAŞTI

Twitter’la yapılan ortaklık sonucunda yolcuların Twitter kullanarak da uçuş bilgilerini öğrenebileceğini söyleyen İnankul, şöyle konuştu: “Twitter’da @ISTflight adresini ekleyerek uçuş numaranızı yazıp tweet attığınızda geri dönüş yapacağız. Bunun dünyada başka bir örneği yok. Ayrıca havalimanında karşılama, temizlik ve güvenlik hizmetleri için robotlar olacak. Şu anda 4 robot için 2 yerli firmayla çalışıyoruz. Akıllı otopark sistemiyle de aracının yerini unutanlara kolaylık sunacağız.”

Haberin Devamı