Gündem İstanbul Kuleli'de parke taşlarına tek tek kalp çizen aşık!

İstanbul Kuleli'de parke taşlarına tek tek kalp çizen aşık!

Paylaş
İstanbul Kuleli'de parke taşlarına tek tek kalp çizen aşık!

Üsküdar Kuleli’deki Kaptan-ı Derya Çıkmazı’nda parke taşlara tek tek kalp çizildi. Fotoğraf sosyal medyaya yansıyınca büyük merak uyandırdı. Biz de soluğu Kuleli’de aldık, kalplerin peşine düştük. Sonuç; sevdasını yollara seren gizemli bir âşık vakası...

İstanbul... Trafiği, telaşı, stresi derken herkesi yoran ama asla vazgeçilemeyen dünya kenti. Günlük yaşamın koşuşturmacası içinde hemen her gün şehrin dört bir yanından can sıkıcı haberler geliyor. Bütün bu haberlere inat insana mutluluk vererek yüreklerde umut yeşertecek gelişmeler de yaşanmıyor değil. İşte bu gelişmelerden biri Kuleli’den, küçücük bir çıkmaz sokaktan geldi.

KİM BU KALPLERİN SAHİBİ?


Twitter’da @Medariiftihar isimli bir kullanıcının ‘‘Adam Çengelköy’de mahallenin yokuşundaki tüm parke taşlarına tek tek kalp çizmiş. İmkânı olan delirsin ama böyle şık delirsin’’ notuyla paylaştığı görsel bir anda binlerce retweet ve like alarak sosyal medyanın gündemine oturdu. Tweet’in altında geçen yazışmalarda kimi kullanıcılar “Okuldan tebeşir çalan küçük kızların işidir” derken kimileri ise “Belediye dikkat çekmek için yapmıştır” yorumlarında bulundu. Peki ama kimdi bu kalplerin sahibi? Umutsuz bir âşığın mı yoksa yaramaz çocukların işi miydi bu?

İETT Kuleli durağının hemen arkasında bulunan bu kısa yol, Boğaz hattına oranla ‘setüstü’nde kalan, bir kısmı manzaranın tadını çıkaran uzun binalarla çevrili diğer yanı Kuleli Caddesi’ne yukarıdan bakan bir çıkmaz sokak. İkamet etmeyenlerin pek uğrayacağı bir yer olmayan bu şirin sokakta bulunan kilitli parke taşlarının tamamına tebeşirle kalpler çizilmiş durumda. Herkesi şaşırtan bu olay önce sokak sakinlerine ardından da esnafa soruldu. Ama kimsenin haberi yok. Mahalleliye göre gece yapıldığı düşünülen kalplerin sahibini sadece çevre sakinleri değil tüm Kuleli merak ediyor.


SEVGİLİSİ GÖRSÜN DİYE ÇİZMİŞ


Mahalleli kalplerin kim tarafından, kim için çizildiği bilinmiyor. Fakat sosyal medyaya yansıyan özel konuşmalarda kalpleri esrarengiz bir âşığın sevdiği kız için çizdiği paylaşıldı. Kalpler yokuşun yolunu özür mahiyetinde mi yoksa jest amacıyla mı tuttu bilinmiyor. Ancak yaşanan gelişmelerden sonra gizemli âşığın mesajının sadece alıcısında değil, tüm Kuleli’de hatta İstanbul’da kalıcı izler bıraktığını söylemek mümkün. Parke taşlara tek tek çizilen kalplerin bir kısmı, dünkü yağmurla birlikte silindi...

TWİTTER’I DA SALLADI


@yilmaz3561: Kaç kutu tebeşir harcamış?

@mesut_insan: Belediye yapmış olmasın?

@voyvodaa: Hiç utanmadan göz zevkini bozmuş milletin. Kalpler yamuk, inşallah belediye hakettiği cezayı verir.

@kavjder: Kırmızı tebeşir bulamamış mı?

@tameraknglmz: Valla helal olsun kim yaptıysa ama bir şeyi merak ediyorum kalpleri tek tek çömelerek mi yaptı? Çok yorar adamı be.

@mustakilbey: Sürekli çıtayı yükseltiyorlar. Tribi biz yiyoruz. Az ötede romantikleşin.

@mhrjfm: Aynısını yaptım, az kaldı dayak yiyodum babasıyla beraber geçti o gün şans ya bendeki. (Habertürk)