Spor İstanbul Maratonu'nda rekor kırıldı!

İstanbul Maratonu'nda rekor kırıldı!

Paylaş
İstanbul Maratonu'nda rekor kırıldı!

Vodafone 41. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı atlet Daniel Kipkore Kibet, parkur rekoru kırarak kazandı. Kadınlarda da birinciliği Etiyopyalı atlet Hirut Tibebu kazandı

Vodafone 41. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı atlet Daniel Kipkore Kibet, parkur rekoru kırarak kazandı. Kadınlarda da birinciliği Etiyopyalı atlet Hirut Tibebu kazandı.

Haberin Devamı

"İstanbul senin, durma koş" sloganıyla koşulan maraton, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası'ndan start aldı.

Organizasyonun startını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy verdi.

Dünyada iki kıtayı birleştiren ilk ve tek maraton olma özelliğini taşıyan Vodafone 41'inci İstanbul Maratonu saat 08.45'te tekerlekli sandalye yarışı ile başladı.

Organizasyonda, 09.00'da 42K yarışının startı verildi. 33 bin koşunun yer aldığı 15K koşusunun başlangıcı ise 09.15'te yapıldı.

Haberin Devamı

Organizasyonda son olarak yaklaşık 100 bin kişinin yer aldığı halk koşusunun startı ise 09.45'te verildi.

140 bine yakın kişi koştu

Vodafone 41. İstanbul Maratonu'na 106 ülkeden yaklaşık 140 bin kişi katıldı.

Organizasyonda 42,195 kilometrelik çipli koşuda yaklaşık 4 bin, 15 kilometrelik koşuda ise yaklaşık 33 bin sporcu koşuyor. 8 kilometrelik halk koşusuna ise 100 bin civarında vatandaş katılım gösterdi.

Maratonun 15 kilometre parkuru, "Türkiye’nin en çok sporcu ile koşulan yol yarışı" unvanını aldı.

58 elit atlet katıldı

Vodafone 41. İstanbul Maratonu'nda 58 elit atlet koştu.

Erkeklerde son 4 yılın şampiyonları kıyasıya bir mücadele verdi. 2015'te Kenyalı Elias Kemboi Chelimo, 2016'da Kenya asıllı Azerbaycanlı atlet Evans Kiplagat, 2017'de Fransa'yı temsil eden Abraham Kiprotich, 2018'de Kenyalı Felix Kimutai birincilik ipini göğüslemişti.

Kadınlarda ise geçen yıl üçüncülüğü elde eden Etiyopyalı atlet Fatuma Sado ile beşinci olan milli atlet Elvan Abeylegesse, maratonun favorileri olarak koştu.

Kadınlarda zafer Etiyopyalı atlet Tibebu'nun

Maratonun kadınlar bölümünü ise Etiyopyalı atlet Hirut Tibebu, 2.23.40'lık derecesiyle birinci sırada bitirdi.

Etiyopya'dan Tigist Abayechew 2.24.15'lik zamanıyla ikinci, Kenyalı Maurine Chepkemoi 2.24.16'lık derecesiyle üçüncü oldu.

Türkiye adına en iyi dereceyi 8. olan Büşra Nur Koku elde etti.

Haberin Devamı

Organizasyonun startını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy verdi.

Köprü üzerinde kahvaltı ve doğum günü kutlaması

Halk koşusuna katılan bazı vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde kahvaltı yaparken, bazıları da doğum günü kutladı.

Halk koşusu sırasında köprü üzerinde mola veren bazı vatandaşlar, yanlarında getirdikleri simit, kek, pasta ve kurabiyeleri yedi. Termoslarla sıcak içecek getiren vatandaşlar, manzara ve güzel havanın keyfini çıkardı.

Ramil Guliyev, MS hastaları için koştu

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli atlet Ramil Guliyev, Roche Türkiye liderliğinde kurulan MS Platformu gönüllüleri ile halk koşusuna katılarak MS (Multipl Skleroz) hastalığına dikkati çekti.

Kısa mesafe atleti olduğunu ve ilk defa bir maraton için piste çıktığını belirten Ramil, "MS hastalığına ve MS hastalarının günlük yaşamda karşılaştıkları zorluklara dikkati çekmek için böyle bir etkinlikte bulunmaktan dolayı çok mutluyum. MS'in hayatın sonu olmadığını, güncel gelişmeler sayesinde uygun bir tedaviyle hastalığın kontrol altına alınabildiğini ve MS hastalarının herkes gibi normal bir hayat sürebileceğini insanlara duyurmamız lazım. Ben de 41. İstanbul Maratonu'nda hayatımda ilk kez maraton koşarak MS Platformu'nun farkındalık çalışmalarına ve hastaların normal bir yaşama devam edebilmelerinde önemli bir etkisi olan fizyoterapi alabilmelerine destek olmak istedim." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yoğun güvenlik önlemi

Vodafone 41. İstanbul Maratonu'nun sorunsuz geçmesi için geniş güvenlik önlemleri alındı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün iki yanı bariyerlerle ayrılarak, güvenlik şeridi oluşturuldu. Köprünün iki yanında polis ve zabıta ekipleri bekledi.

Mobil zabıta ekipleri de halk koşusunda vatandaşlara köprüde beklememeleri için sık sık uyarılarda bulundu.

Bu arada, maratonda 7 bin polisin güvenlik amacıyla görev aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Şehitler anıtı ziyaret edildi

15 Temmuz Şehitleri anısına yapılan "Şehitler Makamı" da milli sporcular ve vatandaşlar tarafından ziyaret edildi.

Köprünün Anadolu Yakasında bulunan anıta, organizasyona katılan vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Katılımcılar, ziyaret sırasında dua etti.

Köprüde renkli görüntüler

Organizasyonun halk koşusuna katılan vatandaşlar, koşarak ya da yürüyerek geçme imkanına eriştikleri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde eğlenceli görüntüler oluşturdu.

Organizasyona katılan 7'den 70'e her yaştan vatandaşlar ile yabancı turistler, renkli kostümleri, yerel kıyafetleri, tuttukları futbol takımının formaları, yanlarında getirdikleri evcil hayvanları, ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları, pankartlar ve dövizlerle koşuya renk kattı.

Bazı katılımcılar yanlarında getirdikleri yiyeceklerle köprü üzerinde piknik yaptı. Bisiklete ve scootera binerek karşıya geçen vatandaşların yanı sıra, bazı ebeveynler ise çocuklarını taşıdıkları bebek arabalarıyla köprüden yürüdü.

Halk koşusunda, tekerlekli ve akülü sandalyeleriyle engelliler de yer aldı.

Koşuyu tamamlayanlar, göğüs numaralarını onaylattıktan sonra Anadolu ve Avrupa yakalarındaki noktalardan madalya ile sertifikalarını aldı.