Yaşam İstanbul Temmuz'da kıpır kıpır

İstanbul Temmuz'da kıpır kıpır

Paylaş
İstanbul Temmuz'da kıpır kıpır

Her yıl 40 binin üzerinde dinleyiciyi ağırlayan Rock'n Coke Festivali, 16-17 Temmuz tarihlerinde Hezarfen Hava Alanı'nda gerçekleştirilecek

Festivale katılanlar, iki gün boyunca 4 ayrı sahnede Motörhead, Limp Bizkit, Moby, Travis, Skunk Anansie, Paulo Nutini'nin yanı sıra The Kooks, Dum Dum Girls, Tunng, FM Belfast, Friendly Fires, Mogwai, Chapel Club, Gripin, Athena, Duman, Kurban, Çilekeş gibi bir çok grubu dinleme fırsatı bulacak.

Haberin Devamı

Türkçe müziğin güçlü seslerinden Funda Arar, 16 Temmuz tarihinde Turkcell Kuruçeşme Arena’da sahne alacak. Sanatçı bu yıl çıkardığı "Aşkın Masum Çocukları" isimli albümündeki beğenilen şarkılarıyla birlikte eski albümlerindeki unutulmaz parçaları da İstanbullu hayranları için seslendirecek.

Dünyaca ünlü gruq Spankers, 17 Temmuz’da İstanbul’un en büyük su parkı Bahçeşehir Aqua Dolphin’de konser verecek. İtalyan asıllı solistleri John Biancale Olan tarafından 2004 yılında kurulan ünlü grup, "Up and Down", "Chupa Rico" ve "Te Querıo" gibi ünlü şarkılarının yanı sıra birçok hareketli parçayı hayranları için seslendirecek.

Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi, 18 Temmuz’da yılların eskitemediği sanatçı Leman Sam’ı ağırlayacak. Çıkardığı her albümle dillerden düşmeyen şarkıları dinleyicileriyle buluşturan başarılı sanatçı, beğeniyle dinlenen parçalarını ustaca sergilediği sahne performansıyla müzikseverlere sunacak.

Haberin Devamı

Amerikalı ünlü folk sanatçısı Paul Simon, 19 Temmuz tarihinde Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde bir performans sergileyecek. "You Can Call Me Al", "Graceland", "50 Ways to Leave Your Lover" ve "Late in the Evening" gibi klasikleşmiş şarkılarıyla tanınan ünlü sanatçı ilk kez Türkiye’de sahne alacak.

SAHNE SANATLARI

Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın yeni gösterisi "Sen Balık Değilsin Ki" yarın Enka Açık Hava Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Konsept, uygulama ve performansta Mihran Tomasyan’ın izlenebileceği gösteri, suyun hikayesi, bilinen hareket formlarının dışında bedenin kullanımıyla sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesinin, Aşk-ı Memnu isimli operası da yarın Yıldız Sarayı’nda perdelerini açacak. Halit Ziya Uşaklıgil’in ünlü romanından sahneye uyarlanan, Türk besteci Selman Ada’nın beğenilen ezgileriyle icra edilen oyun ilk kez İstanbullu izleyicilerin karşısına çıkacak.

Haliç Kongre Merkezi, 21 Temmuz tarihinde Karlsruhe Devlet Operasının, Cezayir’de Bir İtalyan Kızı oyununa ev sahipliği yapacak. Çağdaş bir yorumla Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki inişli-çıkışlı ilişkilerin eleştirel bir dille anlatıldığı oyun, Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin kapanış gösterisi olarak izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Haberin Devamı