Eğitim - Kariyer İstanbul Valiliği’nden okul başlama saati açıklaması

İstanbul Valiliği’nden okul başlama saati açıklaması

Paylaş
İstanbul Valiliği’nden okul başlama saati açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz okul saatleriyle ilgili "Valilerimiz okul saatleriyle ilgili en doğrusunu bulacaklardır" dedi. Ulaştırma Bakanı Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da okul servisleri hakkında "Gerekiyorsa yasa ve yönetmelik değişikliği yapacağız" açıklamasında bulundu

Bu konuda şikayetlerin çokça gelmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçmişti. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz adına Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu imzasıyla yayınlanan genelgede konuyla ilgili “2017/2018 eğitim-öğretim yılında kış saati uygulamasına geçilemeyeceğinin göz önünde bulundurulması” ve “Taşımalı sistem ve özel öğrenci servisiyle taşınan öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmemesi” yer verildi.

HER İL SAATİ KENDİ BELİRLEYECEK

Tüm valiliklere gönderilen genelgede her ilin kendi iklim ve coğrafi koşullarının dikkate alınması ve ilk ders başlama saatinin gün ışığından daha fazla yararlanılmasını temin edecek şekilde belirlenmesi istendi.

Okula giriş ve servis saatlerinin valilikler tarafından belirlenmesi gerektiği vurgulandı.

İSTANBUL'DA OKUL SAATLERİNE AYARLAMA


İSTANBUL Valiliği İstanbul'da anaokulu ve ortaokulların en erken 08.00'de başlaması kararının alındığını bildirdi.

İstanbul Valiliği'nde yapılan açıklamada, "Bu yıl da geçerli olarak tekli saat uygulamasının ilk kez uygulandığı 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında özellikle ikili eğitim-öğretim yapan okullardaki öğrencilerin kış aylarında sabah çok erken gitmeleri kaynaklı eğitim, öğretim ve ulaşım konularında sıkıntılar ve yakınmalar Valiliğimize intikal etmiştir." denildi.

Açıklamada, "Bu sorun ve sıkıntıları çözmek amacıyla konunun tarafları olan okul idareleri, veli ve servis taşıyıcıları başta olmak üzere ilgili kurumlarla yapılan görüşmelerde ilimizde ikili eğitim-öğretim yapan anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretimin sabah başlama saatinin daha ileri saate alınmasının uygun olacağı görüşüne varılmıştır. Bu kapsamda Valiliğimizce 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında ilimizdeki ikili eğitim yapan anaokulu ve ortaokullarda eğitimin en erken sabah 08.00'de başlaması kararı alınmıştır." denildi.

DHA

Haberin Devamı