Gündem İstanbul yağmura teslim

İstanbul yağmura teslim

Paylaş
İstanbul yağmura teslim

İstanbul'da sabah erken saatlerden itibaren etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Başta Bağcılar ve Bahçelievler olmak üzere birçok ilçede su baskınları yaşandı. Taşan rögarlar nedeniyle Bahçelievler Vali Recep Yazıcıoğlu Alt Geçidi adeta göle döndü. Oluşan su birikintisini fark etmeyen bir sürücü aracıyla mahsur kaldı. Sürücünün yardımına itfaiye ekipleri koştu. Trafiği kesen itfaiye ekipleri halatlarla su birikintisinde kalan aracı kurtardı. Kurtarılan otomobilin kapısı açıldığında içinin göle döndüğü görüldü.

Alt geçide yakın bir sokakta ise aracıyla su birikintisinde mahsur kalan Mikail Karataş, "Evden eşimle çıktık bir anda su birikintisinin ortasında aracımız bozuldu. Gördüğünüz gibi yalınayak kendi imkanlarımızla kurtulduk" dedi.

Öte yandan Bağcılar’da da bazı evleri de su bastı. Tıkanan rögarlar nedeniyle vatandaşların evlerine kanalizasyondan gelen sular doldu. Evlerinde bulunan eşyaları sular altında kalan vatandaşlar duruma isyan etti. Su baskınlarından dolayı göle dönen evin sahibi Fatma Öztürk, "Yetkililer halimizi görsün evin içi su doldu. Her yağmur yağdığında bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Yorulduk artık. Bir çözüm istiyoruz" diye konuştu.

İtfaiye ekipleri, kurdukları motopomplarla evlere dolan suları tahliye etmeye çalıştı. Evin eşyaları da dışarı çıkarıldı.

MARMARA 42 YILDIR BÖYLE YAĞIŞ GÖRMEDİ

Uzunköprü'ye 24 saatte Marmara Bölgesi'nde son 42 yılın Mayıs ayında gözlenen en yoğun yağış düştü. Metrekaye düşen 136.2 kilogramlık yağış bölgenin tamamında gözlenen rekor yağışlar sıralamasında üçüncü sıraya yerleşti.

Marmara Bölgesinin yağış rekorlarında 181.9 kilogramla Yalova ilk 140.1 kilogramla Tekirdağ ikinci sırada yer alıyor. Ancak bu yağışlarin ikisi de sonbahar aylarında yaşandı.

Doğan Haber Ajansının meteorolojik arşivlerden derlediği bilgilere göre Tekirdağ'deki rekor yağış 1997 yılının Ekim ayında, Yalova'daki rekor yağış ise 1981 yılının Eylül ayında yaşandı. Aslında sıradışı büyüklükteki yağışların neredeyse tamamı sonbahar aylarına denk geliyor. Ancak Uzunköprü böylesine bir yağışı mayıs ayında almasıyla da bir ilk oldu. Marmara Bölgesinin tamamında yaşanan rekor yağışlar incelendiğinde Edirne, Uzunköprü'de yaşanan felakat gibi yağışın büyüklüğü ortaya çıkıyor.

DHA