Türkiye (Son Dakika) İstanbul Zeytinburnu'ndaki 2 aylık bebeğin katili babası çıktı

İstanbul Zeytinburnu'ndaki 2 aylık bebeğin katili babası çıktı

Paylaş
İstanbul Zeytinburnu'ndaki 2 aylık bebeğin katili babası çıktı

İstanbul Zeytinburnu’nda geçen Ağustos’ta yüksekten düşme teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 2 aylık bebeğin katili Afgan baba çıktı. Ailenin 8 yaşındaki oğlu, “Kardeşim düşmedi, ağlıyordu, babam yere çarptı, sesi kesildi” deyince baba gözaltına alınarak tutuklandı.

Afganistan’dan yıllar önce Türkiye’ye gelen A.T. ile kocası S.A. Zeytinburnu’na yerleşti. İki çocukları olan çiftin bir çocuğu daha oldu.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre anne A.T., evde oğlunu bırakarak 10 Ağustos'ta bir yakınının yanına gitti. 28 yaşındaki kadın evine döndüğünde 2 aylık oğlunun hareketsiz halde yerde yattığını gördü.

ÇOCUĞU HASTANEYE BIRAKTIKTAN SONRA KAÇTI


A.T., oğlunu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültedi Hastane'sine götürdü. Küçük çocukta düşmeye bağlı beyin hasarı oluştuğu anlaşıldı. Anne çocuğunu hastaneye bıraktıktan sonra kaçtı. Anne çocuğunu bıraktıktan sonra 2 oğluyla Bursa'ya gitti.

GERÇEK 3 GÜN ÖNCE ORTAYA ÇIKTI


2 aylık çocuk tedavisinin birinci ayında 6 Eylül 2017 günü hayatını kaybetti. Afgan bebeğin ölümü kayıtlara “Yüksekten düşmeye bağlı ölüm” olarak girdi. Ancak gerçek 3 gün önce ortaya çıktı. A.T. bir yakınıyla ölen çocuğu hakkında konuşurken 8 yaşındaki oğlu söze girdi.

'KARDEŞİMİ YERE FIRLATTI'


Afgan çocuk “Kardeşim düşmedi, ağlıyordu. Babam çok sinirlendi, kardeşimi alarak yere fırlattı. Daha sonra sesi kesildi” dedi. Duydukları karşısında dehşete düşen anne hemen Emniyet’e giderek kocasından şikayetçi oldu. Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hemen bir ekip oluşturdu. Ekipler, Karacabey’e giderek Afgan anneyi İstanbul’a getirdi. İfadesi yenilenen kadından, kocasının arkadaşları ve yakınları hakkında bilgi alındı.

SUÇUNU KABUL ETTİ


S.A adlı baba Zeytinburnu'nda gözaltına alınarak Emniyet’te sorgulandı. Suçunu kabul eden baba, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Haberin Devamı