Ekonomi İstanbul'a 4 gün sebze meyve yok

İstanbul'a 4 gün sebze meyve yok

Paylaş
İstanbul'a 4 gün sebze meyve yok

Antalya'nın Alanya ilçesinde toplanan nakliyeciler, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ağır tonajlı araçların belirli saatlerde geçişini yasaklayan kararın değiştirilmesi için 4 gün kontak kapatma kararı aldı

Alanya Şoförler Odasında bir araya gelen Antalya, Alanya, Gazipaşa, Fethiye, Kumluca, Elmalı, Serik, Finike, Manavgat ve Konaklı kooperatif başkanları, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ağır tonajlı araçların 07.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri arasında geçişini yasaklayan kararın değiştirilmesi için 27-30 Ocak arasında İstanbul'a sebze ve meyve taşımayacaklarını açıkladı.

27 OCAK'TAN İTİBAREN...

Haberin Devamı

Kooperatif başkanları adına konuşan Alanya Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Ahmet Uyar, kamyoncu esnafının zor durumda olduğunu söyledi. 27 Ocak'tan itibaren dört gün çalışmama kararı aldıklarını kaydeden Uyar, "Esnafımızı, tüccarımızı, halcilerimizi uyarıyoruz. Bir hafta içinde sevkiyatlarını yapsınlar. Demokratik hakkımızı kullanarak 4 gün çalışmayacağız" dedi.

'6 SAATLİK YASAK 3 SAATE DÜŞSÜN'

Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya ise Antalya'nın, Türkiye'nin yaş meyve ve sebze üretim merkezi olduğunu hatırlattı.

Bölgeden mermer sevkiyatı da gerçekleştirildiğine değinen Akkaya, "Kuru yük taşıyan arkadaşlarımızın beklemesinde çok fazla sıkıntı yok. Onlar bekletilebilir ama sebze taşıyan arkadaşlarımıza müsamaha gösterilmesi lazım. 6 saatlik yasağın 3 saate düşürülmesi konusunda taleplerimiz oldu. Şu ana kadar taleplerimize karşılık bulmadık" diye konuştu.

Haberin Devamı

AA