Türkiye (Son Dakika) İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Paylaş
İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Yurtta etkili olan soğuk havanın yeni haftada da devam etmesi bekleniyor. Özellikle İstanbullular, 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' diye merakla bekliyor. Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre, Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi mega kent İstanbul’da da bu hafta kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Türkiye’nin iç ve batı bölgelerinde mevsim normalleri üzerinde, doğu bölgelerinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıları, Çarşamba gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Çarşamba günü İstanbul'a kar geliyor

Alınan son verilerek göre, İstanbul’da Çarşamba günü kuzeyden esen rüzgarla hava soğurken, gece saatlerinde karla karışık yağış bekleniyor. Perşembe sabahından itibaren de kar yağışının etkisini arttıracağı tahmin ediliyor. Kar yağışının hafta sonu da sürmesi bekleniyor.

İstanbul Valiliği uyardı

İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için son hava tahminlerini paylaştı. Son tahminlere göre İstanbul’da bugün çok bulutlu olması beklenen havanın, yarın rüzgarlı; Çarşamba günü kuvvetli yağmurlu; Perşembe ve Cuma günü ise kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Perşembe günü hava sıcaklıklarının yaklaşık 10 derece düşeceğini bildirildi.

İSTANBUL (DHA)