Türkiye (Son Dakika) İstanbul'a kar yağacak mı? Kar İstanbul'a ne zaman yağacak! Meteoroloji ve AKOM saat verdi!

İstanbul'a kar yağacak mı? Kar İstanbul'a ne zaman yağacak! Meteoroloji ve AKOM saat verdi!

Paylaş
İstanbul'a kar yağacak mı? Kar İstanbul'a ne zaman yağacak! Meteoroloji ve AKOM saat verdi!

İstanbul'a kar yağacak. Meteoroloji ve AKOM peş peşe uyardı, gün ve saat verdi. 'Kar ne zaman yağacak?', 'İstanbul'a kar yağacak mı?' soruları soruluyor. Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul'a son dakika kar yağışı bilgileri geldi. İstanbul ve yurdun birçok ilinde kar yağışı ve kuvvetli sağanak bekleniyor. MGM'nin son dakika bilgisine göre İstanbul için Salı günü (yarın) karla karışık yağmur bekleniyor. Meteoroloji İstanbul için 6 günlük hava durumu tahminini paylaştı. AKOM İstanbul'u uyarıp saat verdi: Sibirya soğukları geliyor!

Kar ne zaman yağacak? 2022 İstanbul'a kar yağacak mı? Milyonlarca vatandaş kar soğuğu hissetikce kar ne zaman yağacak aramasına geçiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika kar yağışı bilgisi geldi.

Haberin Devamı

METEOROLOJİ UZMANI UYARDI: BU AKŞAMA DİKKAT!

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul için kar uyarısı geldi. Prof. Dr. Şen, "İstanbul’da bugün hava, gündüz yağış yok. Boğaz çevresi ve Anadolu yakasında Gece yağmur sabaha karşı karla karışık yağmur var. Sıcaklık gündüz 7-8 C. Gece 2 C. Bugün Marmara doğusu, Doğu Akdeniz İç Anadolu Karadeniz Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kıyılarda yağmur İç kesimlerde KAR şeklinde Doğu Akdeniz, Şırnak, Siirt, Batman, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman da kuvvetli yağmur. Erzincan, Tunceli, Malatya, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkâri yoğun kar" dedi.

AKOM İSTANBUL'U UYARDI

AKOM, Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havanın İstanbul'da etkisini arttıracağını belirtti.

Haberin Devamı

"Pazar ve pazartesi günleri mola vermesi beklenen yağışların, salı sabah erken saatlerden itibaren tekrar etkili olacağı, çarşamba akşam saatlerine kadar il genelinde aralıklı kar yağısı geçişlerinin yaşanacağı tahmin edilmektedir. Soğuk hava, muhtemel kar yağışı nedeni ile yaşanacak olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması önemlidir"

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

MGM'nin paylaştığı son dakika hava durumu tablosunda İstanbul için Salı günü karla karışık yağmur olacağı bildiriliyor.

HAVA DURUMU SON DAKİKA

Ülkemiz genelinde etkili olan yağışlı havanın 22.12.2021 Çarşamba günü etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Ancak, sıcaklıkların 21.12.2021 Salı gününden itibaren Ege ve Akdeniz kıyı kesimi dışında kalan kesimlerde hissedilir derecede düşeceği, özellikle kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Salı ve Cuma günleri arasında bazı büyükşehirlerimizde beklenen en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları;

ANKARA -9/-2

İSTANBUL 0/6

İZMİR 5/14

KONYA -12/0

SAMSUN 1/10

TRABZON -1/7

ERZURUM -19/-6

DİYARBAKIR -5/6

Soğuk havanın önümüzdeki hafta sonuna kadar etkili olacağı, hava sıcaklıklarının 24.12.2021 Cuma günü batı kesimlerden başlayarak artacağı ve mevsim normalleri civarına çıkacağı tahmin ediliyor.