Türkiye (Son Dakika) İstanbul'a son dakika kar yağışı uyarısı! Kar İstanbul'a ne zaman yağacak? Meteoroloji 23 ili turuncu kodla uyardı

İstanbul'a son dakika kar yağışı uyarısı! Kar İstanbul'a ne zaman yağacak? Meteoroloji 23 ili turuncu kodla uyardı

Paylaş
İstanbul'a son dakika kar yağışı uyarısı! Kar İstanbul'a ne zaman yağacak? Meteoroloji 23 ili turuncu kodla uyardı

Meteoroloji'nin son dakika uyarısına göre Türkiye yarından itibaren soğuk havanın etkisine girecek. İstanbul'a kar yağışı için Meteoroloji gün verdi. Marmara Bölgesi’nde Trakya ile İstanbul ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağış olacak. 23 il için turuncu kodlu uyarı yapıldı. İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji'nin son dakika hava durumu tahmini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan bir son dakika haberine göre, Türkiye’nin büyük bir kesimi bu hafta yağışlı havanın etkisine giriyor. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava sistemi yarından itibaren etkisini gösterecek. Marmara Bölgesi’nde Trakya ile İstanbul çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Öte yandan 25 il için sarı kodlu uyarı verilirken, 23 il için de turuncu kodlu uyarı yapıldı. İstanbul'da kar yağışı için Meteoroloji gün verdi. İşte tüm detaylar...

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan bir son dakika haberine göre, Türkiye’nin büyük bir kesimi bu hafta yağışlı havanın etkisine giriyor. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava sistemi yarından itibaren etkisini gösterecek.

Marmara Bölgesi’nde Trakya ile İstanbul çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Öte yandan 25 il için sarı kodlu uyarı verilirken, 23 il için de turuncu kodlu uyarı yapıldı. İstanbul'da kar yağışı için Meteoroloji gün verdi. İşte tüm detaylar...

İSTANBUL'DA ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Şube Müdürü Yüksel Yağa, havanın yarın öğleden sonra hızla soğuyacağına dikkat çekerek şunları söyledi: “İstanbul il genelinde çarşamba ve perşembe günü yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde de kar yağışı görülebilir.

Haberin Devamı

Cuma günü de özellikle Anadolu yakasında karla karışık yağmur beklentimiz var. Yağışlar genelde yağmur şeklinde olacak ama yüksek kesimlerde kar yağışı olabilir. Kar yağışı gece ve sabah saatlerinde görülecek. Birkaç santimlik ölçüde tutabilir. Örtü durumu şimdilik görünmüyor.

Hava sıcaklıkları da hissedilir derecede azalıyor. Mesela çarşamba günü en düşük sıcaklık 2, en yüksek 6 derece; perşembe günü en düşük 1, en yüksek hava sıcaklığı 6 derece; cuma günü de en düşük 2, en yüksek 8 derece sıcaklık bekleniyor.”

ÇAMLICA, AYDOS VE ÇATALCA

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, “Atmosferin üst seviyeleri aşırı soğuyor. Kar yağabilmesi için havanın belirli bir sıcaklığın altına inmesi gerekiyor. Yer de soğuduğu için kar olarak düşüyor. İstanbul’da da genel anlamda iç bölgelerde karla karışık yağmur, Çamlıca Tepesi, Aydos Tepesi, Kartal, Çatalca gibi bölgelerin yüksek kesimlerinde ise hafif karlı yağış olabilir.

Perşembe günü havalar ve yer soğuyacağı için sabah saatlerinde yüksek kesimlerde karın tutma ihtimali var. Ama tekrar hava ısınacağı için öğlene kadar erir. Şehir içinde ise kar tutma gibi bir beklentimiz yok” dedi.

FIRTINA UYARISI

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde’de bugün fırtına bekleniyor. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray’da rüzgârın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına, bölgenin güneyinde ise kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgârla, bölgede toz taşımı da öngörülüyor. Bursa’da da kuvvetli fırtına ve lodos uyarısı yapıldı.

Haberin Devamı

‘SOĞUK HAVA KUZEYDEN GELİYOR’

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros:

“Kuzeyli havalarla birlikte kuzeyden hava hareketleri oluşacağı için soğuma söz konusu. Ve bu soğuma ile birlikte yüksek kesimlerde de kar olabiliyor. Şehir içlerinde değil, sadece yüksek kesimlerde. Bu yağışların baraja etkilerine bakınca şu anda doluluk oranları son 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Yani İstanbul’da 2021 yılı için su sorunu bitti.”

23 İL İÇİN TURUNCU KOD UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlerine göre, Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Yağışların Trakya kesimi ile İstanbul ve Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Ani sel, yıldırım, yerel dolu, kıyılarda hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneydoğu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Yetkililer, olası ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

METEOROLOJİ'DEN 23 İL İÇİN TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji'nin uyarı haritası; Afyonkarahisar, Artvin, Balıkesir, Bursa, Denizli, Erzurum, Giresun, Isparta, Kütahya, Niğde, Rize, Uşak, Bayburt, Bilecik, Çanakkale, Eskişehir, Gümüşhane, Konya, Manisa, Nevşehir, Trabzon, Aksaray ve Karaman için turuncu kodlu uyarı verildi.

Haberin Devamı

AKOM'DAN SOĞUK VE YAĞIŞ UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) soğuk hava ve karla karışık yağmur uyarısı yaptı.

İBB AKOM'dan yapılan uyarıda, "Çarşamba akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden, Sibirya kökenli yeni bir soğuk hava dalgasının Marmara Bölgesi'ne giriş yapması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Çarşamba akşam saatlerine kadar azalarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde kent genelinde karla karışık yağmur yağışlarının yaşanacağı tahmin ediliyor" denildi.

Açıklamada, "İstanbul'da Çarşamba akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden Sibirya kökenli yeni bir soğuk hava dalgasının Marmara Bölgesi'ne giriş yapması bekleniyor. Sistemin etkisi ile bugün 15 dereceler civarında seyreden sıcaklıkların, Çarşamba akşam saatlerine kadar azalarak kış değerlerine gerileyeceği tahmin ediliyor. Bununlar beraber, kent genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışı geçişleri yaşanabilir" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada şu bilgiler yer aldı:

Bugün il genelinde aralıklarla sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı, sıcaklıkların 15 dereceler civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Yarın günü rüzgârın kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi (40-60km/s) ile birlikte sıcaklıkların 4-8°C aralığına gerileyeceği, beraberinde sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor.

Çarşamba gün boyu aralıklarla devam etmesi beklenen yağışların akşam saatlerinden itibaren (22:00) Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava ile birlikte sıcaklıklar, 1 dereceler civarına gerileyecek. Beraberinde görülecek yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının Cuma sabah saatlerine kadar etkili olmaya devam edeceği, ardından bölgeyi terk edeceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta sonu itibari ile sıcaklıkların tekrardan bahar değerlerine yükselmesi bekleniyor.