Gündem İstanbul'da 2 gün ekmek yok

İstanbul'da 2 gün ekmek yok

Paylaş
İstanbul'da 2 gün ekmek yok

İstanbul'da 10 ve 17 Ocak 2010 tarihlerinde fıranlar ekmek çıkartmayacak

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, en büyük sorunlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Halk Ekmek ile yasal olmayan halk ekmek büfelerinin olduğunu söyledi.

Türkiye'de ekmek fiyatlarının uzun yıllardan beri sorun olduğunu belirten Özer, "Ekmeğin fiyatının sorun olduğu ülkemizde fiyatların artmasına sebep olan yöneticilerimiz var. Bu 1991'li yıllardan 2009'a kadar geldi, fiyatların artmasının sebebi fırın çokluğudur. Bu ekmek başka bir şeye benzemez ekmekle uğraşanları ekmek bir gün çarpacaktır" dedi.

'HALK EKMEK KAPATILSIN, BEDACE EKMEK DAĞITACAĞIZ'

Özer, "Halkımıza ucuz ekmek yedirmek isteniyorsa halk ekmek fabrikaları derhal kapanmalıdır. Biz İstanbul fırıncısı olarak fakir fukaraya fırın kuyruğunda bekletip onurlarıyla oynamadan, fırınlarımızdan ucuz ekmek değil bedava ekmek vermeyi kamuoyuna deklare ediyoruz bedava ekmek vereceğiz" diye konuştu.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, "Zaman eylem zamanıdır zaman hak arama zamanıdır. Hak aramanın her yolu bizim için artık mübah olmuştur. Bundan böyle 2010 yılının ocak ayının ilk haftası içinde İBB bahçesinde oturma eylemi ve basın açıklaması yapacağız.

Yine 10 Ocak Pazar günü İstanbul fırıncı esnafı tatil hakkını kullanarak ekmek üretmeyecektir. Dertlerimize çare bulmazlarsa 16 Ocakta iş yavaşlatma eylemi yapacağız 17 Ocak Pazar günü yine tatil hakkımızı kullanıp ekmek çıkarmayacağız." diye konuştu.

RAMAZAN ALMAÇAYIR/İSTANBUL (DHA)