Gündem İstanbul'da aile faciası! 3 kişinin cesedi bulundu

İstanbul'da aile faciası! 3 kişinin cesedi bulundu

Paylaş
İstanbul'da aile faciası! 3 kişinin cesedi bulundu

İstanbul Bakırköy'de bir aile evlerinde ölü bulundu. Biri çocuk 3 kişinin siyanürden öldüğü tespit edildi. Baba Bahattin Delen’in telefonunda yapılan incelemede bir yakınına, "Önce eşimi ve çocuğumu zehirleyip sonra kendim intihar edeceğim" yazdığı belirlendi.

Bakırköy Osmaniye'de bulunan bir dairede 1'i çocuk 3 kişinin cansız bedeni bulundu.

Haberin Devamı

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. AFAD ekipleri de koku gelmesi üzerine inceleme yaptı.

Bakırköy Kaymakamlığı, "Yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir" dedi.

Ölenlerin Kapalıçarşı’da kuyumcu olan Bahattin Delen (38) eşi Zeliha Delen ve çiftin 6 yaşındaki oğulları Ali olduğu belirlendi.

Anne Zeliha Delen, baba Bahattin Delen ve çocuk Ali Delen’nin cenazeleri, yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Anne yardım çağırmak istemiş

Ekipler evin salonunda yerde, Kapalıçarşı’da kuyumcu olan Bahattin Delen (38) ile çiftin 6 yaşındaki oğulları Ali’nin cansız bedenini buldu. Evde yapılan incelemede bir odada siyanür bulundu.

Yapılan araştırmalar sonunda annenin, siyanürden zehirlenmeye başladığı anda can havliyle yardım istemek için daire kapısını açtığı ancak aynı yerde hayatını kaybettiği belirlendi.

Haberin Devamı

Aile yakınları sinir krizi geçirdi

Polis, olayın olduğu sokağı kapatarak binada bulunanları tahliye ederken, ailenin yakınları sinir krizi geçirdi.

Mahallede bakkallık yapan Mehmet Çelik, AA muhabirinin soruları üzerine, babanın en son dün kendisinden su aldığını belirterek, "Herhangi bir sıkıntıları yoktu. Konuştuk biraz. Duyunca şok geçirdik." dedi.

Çelik, babanın Kuyumcukent’te imalat işi yaptığını söyledi. Evde, olay yeri inceleme ve AFAD ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Polis ekipleri, evin önünde bulunan ve Süleyman Delen'e ait olduğu belirtilen otomobilde de inceleme yaptı.

Başsavcılık: Aşırı derecede borcu var

Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca açıklama yapıldı. Açıklamada, "B.D.’nin, Kuyumcukent’teki iş yerinde altın ticareti ile uğraştığı ve birtakım internet siteleri üzerinde kayıt dışı ticari işlemler nedeniyle aşırı derecede borçlandığı, girdiği bunalımın etkisiyle önce eşinin ve çocuğunun zehirlenmesine sebebiyet verdikten sonra intihar ettiği değerlendirilmiştir" denildi.

İncelenmek üzere evden eşya alındı

Öte yandan, İSTAÇ Hijyen ekibinin de eve gelerek incelmelerde bulundu. Hijyen ekiplerinin incelenmek üzere evden bir kaç parça eşya aldığı görüldü.

Ailenin komşusu Süleyman Ali Şan, "Gayet iyi tanıyorum. 2-3 yıl önce benim arabama vurdu. Ufacık bir kağıt koydu üzerine. Bu devirde böyle bir insan var mı? Her zaman camide görürdüm. Konuşurduk. Çok iyi bir insandı. Ben çocuğa acıyorum. Komşuluğu dört dörtlüktü. Dört dörtlük bir insandı. En son 2-3 gün önce görüştüm" dedi.

Haberin Devamı

"Eşimi ve çocuğumu zehirleyip intihar edeceğim"

Baba Bahattin Delen’in telefonunda yapılan inceleme ise bir yakınına hitaben yazdığı ancak gönderilmeyen kayıtlı mesajda "Önce eşimi ve çocuğumu zehirleyip sonra kendim intihar edeceğim" yazdığı belirlendi.

Öte yandan cenazeler Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alınarak, Alibeyköy Gasilhanesi’ne götürüldüi. Cenazelerin yarın öğle namazı sonrası Fatih Camii’nde düzenlenecek cenaze töreniyle son yolculuklarına uğurlanacakları öğrenildi.

Kaymakamlık açıklama yaptı

Kaymakamlığın açıklaması şöyle; "15 Kasım 2019 Cuma günü saat 06.45’te 155 Polis İmdat Hattına yapılan İlçemiz Osmaniye Mahallesi Çoban Çeşme Sokakta şüpheli ölüm ihbarı üzerine bahse konu adrese ivedilikle intikal edilmiş, (Z.D), (B.D) ve (A.D) isimli biri çocuk 3 kişinin cansız bedeniyle karşılaşılmıştır.

Dairedeki koku nedeniyle AFAD (KBRN) ekipleri sevk edilmiştir. Ekip tarafından yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olay yerinde gerekli önemler alınmış olup, adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir" denildi.

Haberin Devamı

#olayıngeçmişi

  • Mayıs ayında İzmir'de kimya öğrencisi Mahmut Can Kalkan, potasyum siyanür ile hazırladığı şerbeti, annesi Fatma (39) ile babası Mehmet Kalkan'a (46) içirerek öldürmüştü.
  • Haziran ayında Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi uzaktan öğrenim 3'üncü sınıf öğrencisi Recepcan'dan uzun süre haber alamayan baba İrfan Sayır, Recep'in kilitli aracın içerisinde hareketsiz halde yattığını gördü. Üniversite öğrencisinin siyanür içerek yaşamına son verdiği saptandı.
  • İstanbul Fatih'te evlerinde ölü bulunan 2'si kadın 4 kardeşin intiharında siyanür bulgusuna rastlanmıştı.
  • Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Siteler Mahallesi'nde oturan Selim (36) ve Sultan Şimşek (38) çiftiyle çocukları Ceren (9) ve Ali Çınar Şimşek (5) evlerinde ölü olarak bulundu. Yapılan inceleme sonucunda Şimşek ailesinin siyanür zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.