Merkez İstanbul’da 5 ayda 6 bin kişiye iş imkanı sağlandı

İstanbul’da 5 ayda 6 bin kişiye iş imkanı sağlandı

Paylaş
İstanbul’da 5 ayda 6 bin kişiye iş imkanı sağlandı

İstanbul’da 5 ayda 6 bin kişiye iş imkanı sağlandı

İSTANBUL, (DHA) – İş arayan ile işvereni buluşturmayı hedefleyen Tuzla Belediyesi Kariyer Merkezi (TUZKAM) 2021 yılının ilk beş ayında iş arayan yaklaşık 6 bin vatandaşa iş imkanı sağlandı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “İlçemizde ikamet eden vatandaşların daha kolay iş bulmasını amaçlıyoruz” dedi.

Tuzla’da İstanbul’un 8 organize sanayisinden 5’ine ev sahipliği yaptıklarını belirten Dr. Yazıcı, “Pandemi döneminde iş arayan vatandaşlara umut olmak istiyoruz. TUZKAM’a başvuran iş arayan vatandaşların özgeçmişleri, personel arayan firmalara ulaştırılıyor. Ayrıca Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere uyularak toplu iş görüşmesi desteği de sağlanıyor. 2021 yılının ilk beş ayında, sanayi, teknoloji, imalat, gıda, tekstil gibi sektörlerde hizmet veren dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen grup şirketleri başta olmak üzere, yüzlerce firma ile yapılan çalışmalar kapsamında 6 bine yakın vatandaş, işe yönlendirildi. Ayrıca Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi yaptığımız iş birliği ile yüzlerce farklı branşta mesleki yeterlilik eğitimleri de veriliyor” diye konuştu.

“İSTİHDAM KONUSUNDA ELİMİZ GÜÇLÜ”

Bir mobilya firmasının işe alacağı personel için yapılan toplu iş görüşmesinde 25 kişi daha işe yönlendirildiğini aktaran Dr. Yazıcı, “İlçemizde faaliyet gösteren firmalarımızın talepleri doğrultusunda, iş arayan, bize başvuru yapan vatandaşlarımızı mesleklerine göre tasnif ederek uygun yerlere yönlendirip, daha kolay iş bulmalarına imkân sağlıyoruz. Pandemi döneminde de birçok alanda verdiğimiz desteklerin yanı sıra, istihdam noktasında da çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. İstihdama destek konusunda hayata geçirdiğimiz TUZKAM bölgemizin en önemli merkezlerinden birisi haline gelmiştir. Sektörlerin öncü markalarının üretim tesislerine de ev sahipliği yapıyoruz. Bu durum bizim istihdam konusunda elimizi güçlendirirken binlerce vatandaşımıza da umut olma fırsatı sağlıyor. Buradan vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Pandemi dönemi sizi umutsuzluğa sürüklemesin. Gelin size uygun işi birlikte bulalım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı