Gündem İstanbul'da 5 bin 300 öğrencili ilkokul!

İstanbul'da 5 bin 300 öğrencili ilkokul!

Paylaş
İstanbul'da 5 bin 300 öğrencili ilkokul!

İstanbul’da 5300 öğrencisiyle 66 ilçeden kalabalık olan Leyla Bayram İlkokulu’nda ders çıkış saatine denk gelenler insan seliyle karşılaşıyor. Sabahçıların dağılma, öğlencilerin ise derse girmesi sırasında okul çevresindeizdiham yaşanıyor. 155 öğretmen, tıklım tıklım sınıflarda öğrencilere faydalı olabilmek için ellerinden geleni yapıyor

İstanbul Avcılar’da Yeşilkent Mahallesi’ndeki Leyla Bayram İlkokulu, 5300 öğrencisiyle Türkiye’nin en kalabalık ilkokulu oldu. Öğrenci sayısı Türkiye’deki 66 ilçe merkezinin nüfusundan fazla olan okulda 155 öğretmen, bir müdür ve dört müdür yardımcısı görev yapıyor. Okulda 800’ü Suriyeli olmak üzere 7 ülkeden öğrenci eğitim görüyor.

Haberin Devamı

1-A'DAN 1-V'YE

1 ve 2’nci sınıflar için 25’er dersliğin olduğu okulda 1-A, 1-B diye başlayan sınıf isimleri 1-V’de son buluyor. Müdür İsmail Mustafa Akçay “Gönlümüz o kadar zengin ki, 5000 öğrenciyi daha bu okula sığdırabiliriz” diyor. Veliler ise sınıfların kalabalık olmasından ve öğretmenlerin öğrencilerle yeterince ilgilenememesinden şikayet ediyor.

ÖĞRETMENLER ODASINDA YER KALMIYOR

Leyla Bayram İlkokulu'nda sınıflar 40 ila 50 öğrenci arasında değişiyor. Ders aralarında ise öğretmenler odasında oturacak yer kalmıyor.