Ekonomi İstanbul'da "Akıl oyunları"!

İstanbul'da "Akıl oyunları"!

Paylaş
İstanbul'da "Akıl oyunları"!

Oyun Teorisi Cemiyeti Dünya Kongresi İstanbul'da yapılacak

''Oyun Teorisi Cemiyeti 4. Dünya Kongresi'' (GAMES 2012) İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) platin sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

İMKB'den yapılan açıklamaya göre, 1999 yılında kurulan Oyun Teorisi Cemiyeti (Game Theory Society) tarafından dört yılda bir düzenlenen kongre, 22-26 Temmuz tarihleri arasında, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, Santral İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Açılışını dünyaca ünlü matematikçi John Nash'in yapacağı ve dünyadan 1.000, Türkiye'den 100 civarında bilim insanının katılımının beklendiği kongrede, 650'ye yakın sunum ve başta 'Nobel Paneli'' olmak üzere genel katılımlı çok sayıda oturum yapılacak.

''Oyun Teorisi Cemiyeti 4. Dünya Kongresi'' kapsamında, 25 Temmuz Çarşamba günü, İMKB Konferans Salonu'nda, İMKB Başkanı İbrahim Turhan'ın yapacağı ayrı bir konferans düzenlenecek. 2007 yılında Nobel Ekonomi Ödülü'nü birlikte alan Eric Maskın (Harvard Üniversitesi) ve Roger Myerson (Chicago Üniversitesi) ile Prof. Bernhard Von Stengel'in (London School of Economics) konuşmacı olarak katılacağı konferansta, Oyun Teorisi ile İMKB'nin faaliyet alanları arasındaki ilişkiler ele alınacak.

Haberin Devamı

AA