Ekonomi İstanbul'da beş bölge prim yapacak

İstanbul'da beş bölge prim yapacak

Paylaş
İstanbul'da beş bölge prim yapacak

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme'nin çalışmasına göre İstanbul Anadolu yakasında Pendik, Şerifali, Çekmeköy, Avrupa yakasında ise Bayrampaşa ve Silivri öne çıkacak

PENDİK YATIRIM CENNETİ

Haberin Devamı

İstanbul Anadolu yakasında Pendik, Şerifali, Çekmeköy, Avrupa yakasında Bayrampaşa ve Silivri ön plana çıkıyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin çalışmasına göre Pendik, yeni konut bölgeleri marina, teknopark, alışveriş merkezleri ve fuar alanı gibi yatırımları ile dikkat çekiyor. İlçede 2010’da 3 bin araçlık yeraltı otoparkı, 3 bin kişilik kongre sarayı, fuar merkezi gibi projelerin inşasına başlanacak.

ÇEKMEKÖY'ÜN CAZİBESİ ARTTI

Anadolu Yakası’nın gelişen diğer semti Ümraniye’ye bağlı Şerifali’deki ilk konut projelerinden Acarlar sitesi’ni Türk-İş blokları izledi. Zamanla konut yoğunluklu ciddi bir yapılaşma yaşandı.

Çekmeköy’ün ise 1999 Marmara depreminden sonra cazibesi arttı. Çok sayıda piknik ve gezi alanlarını barındırması ve Şile, Ağva gibi İstanbullular için günübirlik gezi alanlarına yakınlığı ilçeye değer katıyor.

Haberin Devamı

HAL KONUT ALANI OLACAK

Avrupa Yakası’nda Bayrampaşa ilçesinde ise Multi Turkmall’un 750 milyon euro yatırımla hayata geçirdiği Forum İstanbul projesi bulunuyor. Bayrampaşa Cezaevi’nin, kültür, sanat, alışveriş ve eğlence merkezleri ile anılması planlanıyor.

Semt sınırları içindeki Sebze ve Meyve Hali’nin de taşınması düşünülüyor. Bu alanı Bayrampaşa’nın kentsel dönüşüm çalışmasında konut alanı olarak kullanılacak.