Türkiye (Son Dakika) İstanbul'da böbrek operasyonu

İstanbul'da böbrek operasyonu

Paylaş
İstanbul'da böbrek operasyonu

Bahçelievler'de yasal olmayan yollarla bir işadamına yapılmak istenen böbrek satışı, hastanede yapılan doku testi aşamasında, doktor önlüğü giyen polislerin düzenlendiği operasyonla önlendi

İddiaya göre kredi kartı borcunu ödemek için böbreğini satmak isteyen Yusuf A., bir arkadaşı aracılığıyla, Aydın’da öğrencileri yurt dışına gönderen bir turizm şirketinin sahibi olan 43 yaşındaki Ülkü Ç. ve 27 yaşındaki sevgilisi Cemil S. ile irtibata geçti.

Yusuf A. böbreğini 22 bin TL karşılığında satmak için Ülkü Ç. ve Cemil S. ile anlaştı. Bunun üzerine Ülkü Ç. ile Cemil S., haftada 3 gün diyalize giren Mersin’in tanınmış işadamlarından Halit K., ile bağlantıya geçti.

Halit K., görüşmelerde, böbreğin uygun olması halinde ameliyat dâhil olmak üzere tüm masraflar için 80 bin TL vereceğini söyledi. Ülkü Ç. ile Cemil S., böbreğini satan Yusuf A.’dan kimliğini, vesikalık fotoğraflarını ve eşinin imzalayacağı noter tasdikli muvafakatnameyi kendilerine göndermesini istedi.

Gelen belgeler üzerine Yusuf A., sahte evraklarla böbreği alacak olan Halit K.’nın yeğeni gibi gösterildi. Ülkü Ç., Cemil S., Yusuf A., ve Halit K., İstanbul’da bir araya geldi.

Bahçelievler’de özel bir hastaneye giden satıcı, alıcı ve aracılar, böbreğin uygun olup olmadığının belirlenmesi için gerekli olan testlerin yapılması için başvuruda bulundu.

PAHALI KIYAFETLER ŞÜPHE ÇEKTİ

Ancak hastanede çalışan bir görevli, Halit K.’nin pahalı kıyafetler, Yusuf A.’nın ise sıradan bile olmayan giysilerinden şüphelenerek durumu polise bildirdi.

Bunun üzerine A Bölgesi Güven Timleri’ne bağlı polisler, dün akşam saat 18.30’da harekete geçti. Halit K. ile Yusuf A.’yı hastanede gören polis, böbreğin satışında aracılık yapan, Halit K’nın yakınları olduğu bildirilen Ülkü Ç. ile Cemil S.’nin hastanede olmadığını fark etti.

Bir polis memuru Ülkü Ç. ile Cemil S.’yi doktor gibi telefonla arayarak "Yakınlarınızın kan testlerinde bir sorunu çıktı. Siz de buraya gelin" dedi. Bunun üzerine satıcı, alıcı ve aracılar aynı hastanede buluştu.

Doktor ve laborant kıyafeti giyen polisler, tahlil için odaya giren Yusuf A. ile Halit K.’yı gözaltına alırken, hastane kapısının önünde bekleyen Ülkü Ç. ile Cemil S., de yakalandı.

Şüpheliler, Kocasinan Polis Merkezi’nde yapılan işlemlerinin ardından Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürüleceği belirtildi. Böbreğin uygun olması halinde naklin Mısır’da yapılacağı ileri sürüldü.

Süleyman KAYA/DHA

Haberin Devamı