Yaşam İstanbul'da caz rüzgarı

İstanbul'da caz rüzgarı

Paylaş
İstanbul'da caz rüzgarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, "Caz Şubatı" programıyla, caz müziğinin önemli isimlerini ağırlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl kuruluşunun 25. yılını kutlayan ve bugüne kadar birçok sanatçı ağırlayan İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Şubat ayında da dopdolu bir programla İstanbullular’la buluşacak.

Haberin Devamı

Buika konseriyle başlayan programda yarın, Grammy ödüllü sanatçı Kenny Garret sahne alacak. Katalan cazının parlayan yıldızlarından Andrea Motis, ustası Joan Chamorro ile 4 Şubat’ta dinleyicisinin karşısına çıkacak. Motis’e gitarda Josep Tarver, piyanoda Ignasi Terraza, davulda Esteve Pi eşlik edecek.

Program kapsamında Trompet virtüözü Wadada Leo Smith de Golden Quartet ile 5 Şubat akşamı müzikseverlerle buluşacak. 7 Şubat’ta ise İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 9 müzisyenden oluşan Norveçli Jaga Jazzist’i konuk edecek. Aynı gece sahnede, Stian Westerhus yeni grubu Pale Horses ile olacak.

Ünlü yazar Lev Tolstoy’un torunu olan ve hiç şan dersi almadığı halde güçlü bir sese ve yoruma sahip olan Rus Asıllı İsveçli sanatçı Victorya Tolstoy da program kapsamında 10 Ocak akşamı dinleyicisiyle buluşacak.

Haberin Devamı

CRR Caz Orkestrası ve solist Elif Çağlar Muslu, Şef Nail Yavuzoğlu yönetiminde Sevgililer Günü özel konseriyle 14 Şubat’ta sahne alacak. Ayrıca 5 grammy ödülü efsanevi sanatçı Dionne Warwick, 18 Şubat’ta İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda caz severlerle buluşacak.

AA