Türkiye (Son Dakika) İstanbul'da corona tedbirlerini hiçe sayan Nijeryalıların partisine baskın

İstanbul'da corona tedbirlerini hiçe sayan Nijeryalıların partisine baskın

Paylaş
İstanbul'da corona tedbirlerini hiçe sayan Nijeryalıların partisine baskın

İstanbul Büyükçekmece'de corona virüs salgını nedeniyle alınan önlemleri hiçe sayan Nijerya uyrukluların partisine baskın düzenlendi. 46 kişiye para cezası yağdı.

Büyükçekmece'de corona virüs salgını nedeniyle alınan önlemleri hiçe sayan Nijerya uyruklu Ebuka John E. yeni doğan çocuğu için parti düzenleyince düzenlenen polis baskınında 46 kişiye para cezası kesildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, corona virüs tedbirleri ile ilgili yapılan denetimler kapsamında 22 Nisan gecesi 00.10 sıralarında Bahçelievler Mahallesi’nde kalabalık bir grup tarafından müstakil bir villada parti yapıldığı tespit edildi. Polis ekipleri villaya baskın düzenledi. Ekiplerin yaptığı araştırmada, Nijerya uyruklu Ebuka John E. (36) isimli şahsın yeni doğan çocuğu için arkadaşları ile birlikte parti düzenlediğini belirledi. Yabancı uyruklu oldukları anlaşılan ve sosyal mesafe kurallarına ayrı hareket ettikleri belirlenen 46 kişinin her birine “1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanununa Muhalefet” suçundan 3 bin 180’er lira idari para cezası işlemi uygulandı.

Haberin Devamı


Adli kontrol tedbirleri uygulandı

Ayrıca “Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan aranan Ebuka John E. ile partiyi organize eden Mehmet A. (24), Selman E. (33), Mustafa (E), ve Eren Ç. (27) isimli kişilere adli makamlarca 3 ay süreyle ikametlerini terk etmemek koşulu ile adli kontrol tedbirleri verildi.