Ekonomi İstanbul'da 'efsane indirim' günü yarın

İstanbul'da 'efsane indirim' günü yarın

Paylaş
İstanbul'da 'efsane indirim' günü yarın

İstanbul Shopping Fest (İSF) Genel Müdürü Hicran Özbük, İSF döneminde yüzde 70'e varan indirimlerin görüleceğini belirterek, "Yarın Mall of İstanbul'da düzenlenecek 'Efsane İndirim' gününde özellikle saat 21.00'den sonra aşağı inen efsane fiyatlar görülecek." dedi

Özbük, bugün başlayan İstanbul Shopping Fest’in 11 AVM’de yoğunlaştığını ve bu AVM’lerde dünya markalarını da içeren yüzde 70’e varan indirimler olacağını söyledi. Özbük, alışveriş yapanların araç kazanma fırsatı da yakalayacağını, ayrıca her AVM’nin kendine has sürprizleri olacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Turizmde kayıplar yaşansa da Rusya ile ilişkilerin iyileşmesinin çok sevindirici bir haber olduğunu, bu nedenle İSF’ye daha umutlu başladıklarını ifade eden Özbük, İSF’nin yurt dışı tanıtımını Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla yürüttüklerini, 38 ülkede tanıtım yapıldığını, hala da yapılmaya devam ettiğini kaydetti.

Yurt dışı tanıtımında MENA bölgesine (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) yoğunlaştıklarını belirten Özbük, "Ama tabi ki Malezya’dan Çin’e kadar uzanan bir tanıtım programımız da oldu." dedi.

Hicran Özbük, İstanbul Shopping Fest’in Türkiye’nin en büyük kentsel markalaşma projesi olduğunu, söz konusu organizasyonu bir ürün olarak sunduklarını ifade ederek, İstanbul’un tarihi güzellikleri, doğası ve gastronomisinin bilindiğini, İSF’nin, bunun yanına farklı bir ürün olarak alışverişi de eklediğini söyledi.

Haberin Devamı

Özbük, Çin’den Avrupa’ya kadar dünyadan 20’ye yakın gazetecinin İstanbul Shopping Fest’i izleyeceğini bildirdi.

İSF döneminde yüzde 70’e varan indirimlerin görüleceğini belirten Özbük, "Yarın Mall of İstanbul’da düzenlenecek ’Efsane İndirim’ gününde özellikle saat 21.00’den sonra aşağı doğru inen efsane fiyatlar görülecek." dedi. Özbük, perakende sektörünün saat 21.00’de başlayacak "Efsane İndirim" için hazırladığı özel ürünlerin olacağını da söyledi.

''Efsane İndirim" için daha önce planladıkları etkinlikleri Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısı nedeniyle iptal ettiklerini belirten Özbük, geçen yıl "Efsane İndirim" gününe 100 bin civarında kişinin katıldığını bildirdi.

Özbük, 2015’te bir önceki yıla kıyasla İSF döneminde Tax Free, yani vergisiz alışverişin yüzde 48 arttığını, bu artışın çok başarılı olduğunu söyledi.

AA