Türkiye (Son Dakika) İstanbul'da halk otobüsü kazası: 1 ölü

İstanbul'da halk otobüsü kazası: 1 ölü

Paylaş
İstanbul'da halk otobüsü kazası: 1 ölü

Beykoz'da yol kenarında budanan ağaçlardan düşen dalları toplayan iki kadına özel halk otobüsü çarptı. Feci kazada kardeş olduğu belirtilen kadınlardan biri hayatını kaybetti

Beykoz’da yol kenarında budanan ağaçlardan düşen dalları toplayan iki kadına özel halk otobüsü çarptı. Feci kazada kardeş olduğu belirtilen kadınlardan biri hayatını kaybetti. Beykoz Örnekköy’deki kaza saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Kavacık-Alibahadır Köyü seferini yapan özel halk otobüsünün şoförü Mustafa Gülşen (53) direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otobüs, yol kenarında belediye ekibinin budadığı ağaçların dallarını toplayan kız kardeşler Hanife Güneysu ile Şengül Gürsoy’a çarptı. Otobüs daha sonra yol kenarında bir ağaca çarparak durabildi. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar yardıma koşarken itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine ulaşan sağlık ekibi ve itfaiye, vatandaşların da yardımıyla otobüsün altında kalan kız kardeşleri dışarı çıkardı. Ancak otobüsün altında kalan 2 çocuk annesi Hanife Güneysu’nun olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Hanife Güneysu’nun cansız bedeni Beykoz Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Yaralı kardeşi Şengül Gürsoy ise aynı hastanede tedavi altına alındı. Kardeşlerin, sobada yakmak için dalları topladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer29863","29863","201504","29863-.jpg","1", "0","Özel halk otobüsü abla kardeşi ezdi");

GÖRGÜ TANIKLARINDAN AÇIKLAMALAR

Kazanın ardından olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet savcısı bölgede inceleme yaptı. Otobüs vinç yardımıyla bulunduğu yerden çıkarılabildi. Bazı çevre sakinleri şoförün telefonla konuştuğunu ileri sürerken bazı vatandaşlar da sürücünün baygınlık geçirdiğini iddia etti. Polis otobüsün güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı.

"ŞOFÖR KALP KRİZİ GEÇİRDİ"

Öte yandan İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi; "Bugün öğlen saatlerinde Beykoz / Elmalı köyü mevkiinde Özel Halk Otobüsünün karıştığı bir trafik kazası meydana gelmiştir. Kaza, normal seferini yapmakta olan C-1051 KOD Numaralı Halk Otobüsü şoförünün kalp krizi geçirmesi sonucu olmuştur. Kriz geçiren şoför araç kontrolünü kaybederek yayalara çarpmıştır. Olayda bir kişi yaşamını yitirmiş, bir kişi ise yaralanmıştır. Şoför personel ise Beykoz Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Olayın oluşumu izlenen kamera görüntüleriyle net biçimde görülmekte olup, idari ve adli inceleme devam etmektedir. Camiamızı üzüntüye boğan talihsiz olay nedeniyle, yaşamını yitiren insanımıza rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Aynı olayda yaralanan şahsa ve şoförümüze de acil şifalar diliyoruz."

Haberin Devamı