Merkez İstanbul’da Hatay Günleri Tanıtım Programı gerçekleştirildi

İstanbul’da Hatay Günleri Tanıtım Programı gerçekleştirildi

Paylaş
İstanbul’da Hatay Günleri Tanıtım Programı gerçekleştirildi

İstanbul’da Hatay Günleri Tanıtım Programı gerçekleştirildi

Mehmet EZER/HATAY, (DHA)- HATAY Valisi Rahmi Doğan’ın katılımıyla, İstanbul’da Hatay Tanıtım ve Gastronomi Günleri etkinliğinin tanıtım ve start programı gerçekleştirildi.
Programa Vali Doğan’ın yanı sıra Hatay Büyükşehir Başkan Vekili Adnan Özkaya, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A.Kadir Teksöz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, STK temsilcileri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başlayan programda konuşan HESOB Başkanı Teksöz, “Bu Hatay için çok önemli bir fırsat, Medeniyetler şehri Hatay’ın tanıtılması için çok önemli bir ittifak, başımızda da bu işte bizi motive eden, bize tam destek veren bir valimiz var. Bu fırsatı iyi değerlendirip Hatay’ın sesinin gür çıkması için birlik ve beraberlik içinde hep beraber Hatay’a katkı sunalım” dedi.
TESCİLİMİZİ YAPTIRDIK
Vali Doğan ise yaptığı konuşmada, “Sıradan hale gelmiş il günlerini Hatay gibi büyük bir markası olan bir şehir için düşünmemiz mümkün değildi. O yüzden biz Valilik olarak bu işin daha ciddi, daha profesyonelce yapılması için öncelikle Hatay Günleri, Hatay Gastronomi Günleri gibi benzer isimler altındaki tüm faaliyetlerin Patent Enstitüsü’nden tescilini yaptırdık. Artık bugünden itibaren hiç kimse, Türkiye’nin hiçbir yerinde Hatay Valiliğinden izin almadan bu ve benzeri isimler altında bir etkinlik düzenleme şansına sahip değil. Bunun önünü kapatmış olduk. Tabii bunun sonucunda üzerimize bir yükümlülük, bir sorumluluk almış olduk" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı