Gündem İstanbul’da hava destekli operasyon

İstanbul’da hava destekli operasyon

Paylaş
İstanbul’da hava destekli operasyon

İstanbul’da hava destekli operasyon


?

İstanbul’da sol motifli terör örgütüne yönelik 7 ilçede yapılan eş zamanlı operasyonlarda 17 şüpheli gözaltına alındı. Polis helikopteri ve Özel Harekat Timlerinin desteğinde yapılan operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış çok sayıda örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sol bir terör örgütü adına faaliyet gösteren şüphelilerin yakalanması için 08 Eylül 2015 tarihinde operasyon düzenledi. Ataşehir, Başakşehir, Çekmeköy, Sancaktepe, Kadıköy, Maltepe ve Ümraniye’de yapılan eş zamanlı operasyonlarda 17 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin değişik tarihlerde molotoflu, havai fişekli, taşlı/sopalı korsan eylemlere katılarak güvenlik güçleriyle çatıştıkları, kamu binaları ile çevrede bulunan işyerlerine zarar verdikleri ve çatışmalarda ölen örgüt mensupları için illegal anma ve örgütün önem atfettiği günlerde gerçekleştirdiği kapalı alan toplantılarına katıldıkları tespit edildi.

OPERASYON ANI POLİS KAMERASINDA

Öte yandan yapılan baskın ve ardından yaşananlar polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. operasyona havadan polis helikopteri karadan ise Özel Harekat Timleri destek verdi. Şüphelilerin üzerinde, ikametlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman, dijital malzeme ile şüphelilerin korsan eylemlerde kimliklerinin deşifre olmaması için giymiş oldukları kıyafetler, gaz maskeleri ve sapanlar ele geçirildi.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 1’i serbest bırakılırken 1 şahıs adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 15 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.