Gündem İstanbul'da ilginç posterler!

İstanbul'da ilginç posterler!

Paylaş
İstanbul'da ilginç posterler!

Gezi Parkı olayları sırasında özellikle sosyal medyada çeşitli tartışmalar yaşandı, farklı görüşler paylaşıldı. En çok dikkat çekenlerden biri ise "Erdoğan'ı Yedirtmeyiz" sloganı oldu. Öyle ki bu söylem afiş haline bile geldi. Bugünlerde ise benzer bir olay Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonunda yaşanıyor

İstanbul'da başlayan Gezi Park olayları Türkiye'de eşine rastlanmamış bir sosyal medya furyası başlattı. Yaşananlar, tepkiler özellikle Twitter'dan çığ gibi yayıldı. Yeri geldi hükümet eleştirildi yeri geldi savunuldu. Farklı görüşlerdeki milyonlarca görüş paylaşıldı. Öyle ki Gezi Parkı olayları sonrası Türkiye'deki Twitter kullanıcı sayısı 2 milyondan 10 milyona çıktı. O günlerden akıllarda en çok kalan tepkilerden biri de "Başbakan Erdoğan'ı yedirmeyiz" sloganı oldu.

Haberin Devamı

Sosyal medyada paylaşılan karede Adnan Menderes ve Turgut Özal örnekleri yer aldı. "Milletin Adamları" başlıklı görselde "Menderes'i astınız, Özal'ı zehirlediniz, Erdoğan'ı yedirmeyiz" ve "Dedelerimiz Menderes'le, Babalarımız Özal'la, Biz de Erdoğan'la Yürüyoruz" yazıları yer aldı. Sosyal medyada başlayan bu furya billboardları süsledi.

Bugünlerde benzer bir olay yine İstanbul'da başlayan ve Türkiye'yi etkisi altına alan Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda yaşanıyor. Sosyal medyadaki tartışmalardan biri bu kez poster oldu. İstanbul’da bazı otobüs duraklarına, duvarlarda hatta telefon kutularına bile yapıştırılan posterde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının altında “ Şamarlatmayacağız!” yazısı yer alıyor.

Haberin Devamı

Bu posterlerin kimler tarafından hazırlanıp yapıştırıldığı ise henüz bilinmiyor.