Ekonomi İstanbul'da kazandıracak yatırım adresleri

İstanbul'da kazandıracak yatırım adresleri

Paylaş
İstanbul'da kazandıracak yatırım adresleri

2013 başından itibaren lasmanı yapılan konut ve karma kullanım projeleri bir bir yükselirken çevresindeki lokasyonların geleceğini de etkiliyor.

Son iki yıldır yaptığımız tespitler İstanbul’un gelecek vaat eden bölgeleri için ipuçları veriyor. Değerleme uzmanlarının görüşleri de hemen hemen aynı. İşte uzmanların beklentileri eşliğinde İstanbul’da uzun vadede yatırımcısının yüzünü güldürecek bölgeler:

Haberin Devamı

KAĞITHANE – AYAZAĞA – SEYRANTEPE

Konut ve ofislerin yeni merkezi olarak öne çıkmaya başlayan bölgenin bağlantı yollarına yakınlığı, markalı projelere imza atan şirketlerin ardı ardına açıkladığı projelerin artması ve kent merkezinin içine girmesi yatırımcı için cezbedici önemli faktörler. Bir de buna planlanan metro güzergâhını eklersek 3 komşu bölgeye bugünden yatırım yapanlar için ”Mutlaka en kazançlı çıkacakları tercihi yapıyorlar” diyebiliriz.

HALİÇ – PİYALEPAŞA

Hani küllerinden doğmak derler ya, Haliç’te bu misal yeniden gayrimenkul yatırımcılarının cezbedici bir bölge olarak karşımıza çıkıyor. Bölgenin kültür odaklı kentsel gelişime katkısı için düğmeye basıldı. Sütlüce-Hacıhüsrev-Piyalepaşa-Kasımpaşa-Dolapdere gibi semtlerde görülen niteliksiz gecekondu tipi yapılaşmalar son dönemde kentsel dönüşüm çalışmaları ile yerini nitelikli konut, ofis ve turizm yapılaşmalarına bırakmaya başladı.

Haberin Devamı

Beyoğlu’nun kimliği ve Haliç’in derinliğinin verdiği çekicilik bölgenin Boğaz’a çıkış yönüyle birleşince ortaya çıkacak sonuç sektör için büyük bir fırsat olarak görünmekte.

ZEYTİNBURNU – TOPKAPI

Bölge, dönüşümün en hızlı yaşandığı semtler arasında yer alıyor. Sahilden itibaren iç kesimlere uzanan yatırım girişimleri sahil ile E-5 aksı arasının değerine değer katacak projeleri beraberinde getirmeye başladı. Projelerin bir kısmı konut ihtiyacına cevap verirken bir kısmı ise turizm potansiyeline kalite getirecek örneklerin artmasına vesile olacak cinsten…

KARTAL

Son 5 yıldır Anadolu yakasının parlayan yıldızı olan Kartal’a yapılan üst ölçekli yatırımlar hem firmaların hem de yatırımcıların iştahına kabarttı. Konut projelerinin yanı sıra ofis- home ofis hatta otel projelerinin öne çıkmaya başlaması bölgedeki nüfus hareketliliğini arttırdı. Bir de bunun üzerine kamu yatırımlarını eklersek Kartal’ın yatırım performansının kıskandıracak ölçülerde olduğunu söyleyebiliriz.

KAYABAŞI

Avrupa yakasında kurulacak olan 1.5- 2 milyon nüfuslu yeni şehrin merkezinde olan Kayaşehir’e 3 yıl önce yatırım yapanlar, şehrin merkezine yatırım yapanlar kadar mutlu ve umutlu. Nedeni ise 3 köprü ile 3. havaalanı akslarının bu bölgeden geçmesi. Havaalanının yakınlığı ve nitelikli modern sitelerin inşa planları… Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın üzerine titrediği bölgenin yatırım potansiyeli, gayrimenkulcülerin önümüzdeki 5 hatta 10 yılın ana konusu olacak düzeyde… Kayabaşı’nı ana arterlere bağlayan Ispartakule’deki hareketliliği de göz ardı etmemek gerekir. Bölgede son 5 yıl içinde 12 bin konut inşa edildi. Sırada 4-5 bin konut daha var. Tek eksiklik ise Ispartakule’nin Avcılar’a bağlı olmasından kaynaklı kamu hizmet ve yatırımlarının yetersizliği… Bu arada konut fiyatlarının merkezdeki yüksek değerine karşılık Kayabaşı’ndaki uygun fiyat seyri de orta halli yatırımcılar ve oturumluk ev satın almak isteyenler için de bir fırsat kapısı…

Haberin Devamı

SANCAKTEPE

İnşası devam eden 3. Köprünün Anadolu yakası bağlantı yollarının bir kısmının geçtiği Sancaktepe’de de hareketlilik artarak devam edecek. Ayrıca nitelikli konut projelerinin varlığı ile metronun bölgeden geçmesi de yatırımcılar için cezbedici bir faktör olarak duruyor. Uzmanların tespitlerine göre üçüncü Köprü’nün bağlantı yolunun Anadolu yakasındaki üçüncü çıkış noktası, Sultanbeyli’ye bağlı Mevlana Mahallesi’nin yakınlarında, son çıkış noktası ise Alemdağ ile Çekmeköy arasında Şile Otoyolu’nda planlanıyor. Bu açıdan bakıldığında Sancaktepe, Kuzey Marmara Otoyolu’nun Anadolu yakasındaki iki çıkış noktası arasında konumlanıyor. Bu durumun, Sancaktepe bölgesinde konut ve arsa fiyatlarını arttıracağı düşünülüyor.

Haberin Devamı

Bu bölgelerin dışında Esenler, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Zeytinburnu, Sultangazi, Sarıyer, Küçükçekmece, Güngören, Kadıköy, Bayrampaşa, Bağcılar, Beşiktaş, Pendik gibi dönüşüm içinde olan semtlere yatırım yapanlar da kazançlı çıkacaktır.

Mehmet Canıtatlı

http://emlakguncel.com.tr