Fatih İstanbul'da LGS heyecanı; çocukları için dua ettiler

İstanbul'da LGS heyecanı; çocukları için dua ettiler

Paylaş
İstanbul'da LGS heyecanı; çocukları için dua ettiler

İstanbul'da LGS heyecanı; çocukları için dua ettiler

Ümit UZUN- Tuba KARA- Onur MERİÇ/İSTANBUL,(DHA) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sisteminin birinci oturumu saat 09.30'da başladı.

Fatih Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sınava girecek öğrenciler, erken saatlerde okula gelerek, sınava alımların başlamasını bekledi. Panodan sınava girecekleri sınıfları kontrol eden öğrenciler, kapıdaki görevliler tarafından yapılan kimlik ve sınav giriş belgesi kontrolünden sonra içeri alındı. Sınavın başlamasına az bir süre kala okula gelen öğrenciler ise koşarak içeri girdi. Çocuklarını sarılarak sınava uğurlayan veliler içinde heyecanlı bekleyiş başladı. Bazı veliler çocukları için dua ederek, Kur’an-ı Kerim okudu.

“STRESE GİRDİĞİ ZAMAN ATAK GEÇİRİYOR, İYİ GELİR DİYE DUA EDİYORUM”

Okul çıkışında çocuklarını bekleyen velilerden Didar Akıncı, “Ne kadar rahat olursa olsun stres vardı herhalde ama, bize belli etmiyordu. Tüm çocuklarımız stresliydi. Hepsine okudum, Allah ol derse olur. Allah zihin açıklığı versin herkesin evladına da benim evladıma da” dedi.

Cansel Çavuşoğlu ise sınavı Kur’an-ı Kerim okuyarak bekledi. Çavuşoğlu, “07.30’da geldik. Hazırlandık. Biraz da rahatsızdı, hastalığı vardı. Onun için dua ediyorum. Hastalanmasın diye. Epilepsi hastası. Strese girdiği zaman atak geçiriyor. İyi gelir diye dua ediyorum. Okulunda da bekliyorum, burada da bekleyeceğim” diye konuştu.

“ONDAN DAHA ÇOK KORKUYORUM”

Stresli bir zaman geçirdiklerini belirten Hatice Aslan ise, “Çocuklar çok stres yapıyor bu sınavlardan dolayı. Kızım da 2-3 aydır stresliydi. Bugün bayağı soğukkanlı bir şekilde sınava bıraktım. Ama bilmiyorum” dedi. Semra Pourmurad ise, “Küçüklüğü hep gözümün önüne geliyor. Şimdi kocaman oldu. Zor bir sınav galiba. Ondan daha çok korkuyorum. Güzel olur inşallah. Bütün çocukların hakkında hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

(FOTOĞRAF)

Haberin Devamı