Gündem İstanbul'da Milli Piyango biletleri tükeniyor

İstanbul'da Milli Piyango biletleri tükeniyor

Paylaş
İstanbul'da Milli Piyango biletleri tükeniyor

İstanbul'da Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi'ne günler kala biletlerin yüzde 60'ının satıldığı bildirildi

Büyük ikramiyenin 55 milyon lira olarak açıklanmasının ardından, vatandaşlar biletlere yoğun ilgi gösterdi. Bilet satışı yapan gişelerin önünde uzun kuyruklar oluşmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

YÜZDE 60'I SATILDI

Kentteki bin 500 bayinin satışlardan memnun olduğu, biletlerin yüzde 60'ının satıldığı belirtiliyor.

İstanbul Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 500 milyon değerinde bilet basıldığını belirterek, aldıkları bu biletlerin iadesinin olmadığını söyledi. Buna rağmen bazı kişilerin yasal yetkisi olmadan bilet satışı yaptığını dile getiren Yazıcı, bu kişilerin hem haksız kazanç elde ettiğini hem de görüntü kirliliğine neden olduğunu belirtti.

'MEYVELERİNİ ALMAYA BAŞLADIK'

Bu nedenle ruhsatsız bir şekilde bilet satışı yapanlara karşı yetkili kurumlara müracaatta bulunduklarını aktaran Yazıcı, "İstanbul Valiliği, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Milli Piyango Genel Müdürlüğü'yle bu sorunlarımıza yönelik ortak çalışma yaptık. Bu çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Özellikle sokaklarda bugünlerde odamıza üye olmayan ve bayilik ruhsatı bulunmayan insanlar artık bilet satamıyor. Vatandaşlarımız, gönül rahatlığıyla üyelerimizden ve Milli Piyango İdaresi bayilerinden bilet alabiliyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

SEYYAR KİRLİLİĞİNE SON

Yazıcı, seyyar bayilere yönelik stantla çalışma uygulaması getirdiklerini belirterek, böylece, bazıları engelli olan seyyar üyelerinin hem daha rahat çalışacağını hem de görüntü kirliliği oluşmayacağını ifade etti. Stantların üzerinde bayi numaraları ve odanın telefon numarasının yer alacağını dile getiren Yazıcı, uygulamayla vatandaşlara daha kaliteli hizmet vereceklerini aktardı. Ahmet Yazıcı, bazı alışveriş merkezleri ve PTT'nin bilet satmasını doğru bulmadıklarını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Yetkililerin bu konuyu denetlemesi gerekiyor. Çünkü biz, küçük esnafız. Devlet, küçük esnafı korumalıdır. Biz, vergisini peşin ve kaynağında veren esnafız. Biletler, satamadığımızda elimizde kalıyor. Milli Piyango İdaresinin bastığı ürünün yüzde 40'ından fazlası İstanbul'a gelir. Şu anda üyelerimizin satışları iyi gitmekte. Bilet fiyatları geçen yılla aynı olmasına rağmen, bu yıl ikramiyenin 55 milyona çıkması da bunda etkili oldu. Şu ana kadar biletlerin yüzde 60'ı satıldı. Biletlerin bu yıl çok erken biteceğini tahmin ediyoruz. Vatandaşlarımız, bu nedenle son günü beklemesin."

Haberin Devamı

UMUT EN ÇOK ÇEYREKLERDE

Eminönü'ndeki Nimet Abla Gişesi yetkilisi Hasan Pan da ikramiyenin büyük olması nedeniyle yoğun bir ilginin olduğunu belirterek, biletlerinin yüzde 60'ının satıldığını söyledi. Bayilerini sabah erkenden açtıklarını dile getiren Pan, "İnternet üzerinden online olarak satışlarımız da var. İsteyen vatandaşlarımız, oradan da alabilir.

Satışlarda artış var. Bunda fiyatların uygun olması da etkili. Çünkü biletler, 3 yıldır aynı fiyatla satılıyor. En çok çeyrek biletler ağırlıklı satılıyor. Çeyrek, tam ve yarım biletlerden fazla basıldığı için ikramiyenin çeyrek bilete çıkma olasılığı yüksek oluyor. Ancak bu, diğer biletlere çıkmayacağı anlamına gelmiyor" ifadesini kullandı.

AA