Gündem İstanbul'da okullar tatil

İstanbul'da okullar tatil

Paylaş
İstanbul'da okullar tatil

İstanbul Valiliği, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okulların bugün de tatil edilmesini kararlaştırdı

Akşam saat 19.30 sıralarında "Yarın tüm eğitim kurumlarımızda öğretime devam edilecektir" şeklinde açıklama yapan Valilik, kuvvetli don ve buzlanmanın ulaşımda zorluk ve tehlikeye yol açacağı gerekçesiyle okulları 1 gün daha tatil etmeye karar verdi.

Valilik’ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bu gece ve yarın beklenen hava sıcaklığının -4 derece civarında olması, mevcut kar yağışının tahmin edildiği gibi yoğunluğu azalsa bile bırakacağı kütlenin kuvvetli don ve buzlanma nedeniyle ulaşımda zorluk ve tehlikeye yol açacağı anlaşılmaktadır.

Bu nedenle Valiliğimizce öğrencilerin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları bakımından anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde eğitim ve öğretime 8 Ocak 2015 Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır."

Haberin Devamı

Yurt genelinde yarın okulların tatil edildiği il ve ilçeler:

BURSA'DA OKULLAR TATİL

Bursa’da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, Bursa Valiliği kentteki tüm ilk, orta ve liselerde eğitime bugün (Perşembe) bir gün daha ara verdi. Yurdu etkisi altına alan kar yağışı Bursa’da yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Bursa Valiliği kötü hava koşullarının devam etmesi nedeniyle yarın da il genelindeki ilk, orta ve lise dereceli okullarda eğitime bugün (Perşembe) ara verdi. Valilik, resmi kurumlarda çalışan hamile ve engelli kişileri de yarın idari izinli olarak sayacak. Bursa’da ilk, orta ve lise olmak üzere bin 490 okulda, toplam 520 bin öğrenci eğitim görüyor.

UŞAK'TA OKULLAR 2 GÜN TATİL

Uşak’ta Perşembe ve Cuma günleri aşırı soğuklardan dolayı eğitime ara verildi. Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada; "Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporlarına göre 08-09 Ocak 2015 tarihlerinde, ilimizde son yılların en soğuk günleri beklendiğinden; Valiliğimizce, İlimiz Merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel rehabilitasyon merkezleri, dershaneler, etüt merkezleri ile diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlara ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının 08-09 Ocak 2015 tarihlerinde 2 (iki) gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir." Denildi. Ayrıca; Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan görevli personelden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 08-09 Ocak 2015 tarihlerinde 2 (iki) gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

MANİSA DEMİRCİ'DE OKULLAR TATİL

Demirci ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların bugün tatil edildiği bildirildi. Demirci Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı, oluşan buzlanma ve don nedeniyle bugün ilçedeki ilköğretim okulları, lise ve dengi okullar tatil edildi.

ADANA TUFANBEYLİ'DE OKULLAR TATİL

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde elverişsiz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi. Adana’nın yüksek kesimlerindeki bazı ilçelerinde kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Aladağ ilçesinde başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle merkeze uzak 6 mahallesine giden yollar ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

BALIKESİR DURSUNBEY'DE OKULLAR TATİL

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde tüm okullar bugünde tatil edildi.

Hakkari’de eğitime bir gün ara verildi


Kar yağışının etkili olduğu Hakkari merkez ve bağlı köylerde okullar bir gün daha tatil edildi.

Hakkari Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kar yağışı ve fırtına nedeniyle bugün için eğitime ara verdiklerini, ancak hava şartları nedeniyle 8 Ocak Perşembe günü için de tatil kararı alındığını söyledi. Kurtaran, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca’daki okulların ise ilçe kaymakamlarının alacakları karar doğrultusunda netleşeceğini belirtti.

Isparta´da kar tatili uzadı

Isparta’da etkili olan kar yağışı sonucu oluşan dondurucu soğuk eğitim öğretime ara verilmesine neden oldu. Dün ve bugün okulların tatil edildiği Isparta’da, tatil 2 gün daha uzatıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Olu denildi.

Haberin Devamı


Malatya da okullar 2 gün tatil

Vali Süleyman Kamçı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kar yağışı nedeniyle merkez ve tüm ilçelerde eğitime iki gün ara verildiğini açıkladı. Vali Kamçı ayrıca kamuda çalışan engelli ve kronik hastalarında iki gün idari izinli sayılacaklari belirtildi.

DHA