Gündem İstanbul'da patlayıcı araması

İstanbul'da patlayıcı araması

Paylaş
İstanbul'da patlayıcı araması

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürütülen bir soruşturma kapsamında iki ayrı noktada kazı çalışması başlattı. Kazılarda poşet içinde 15 kilogram fabrikasyon tipi plastik patlayıcı bulundu

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Sarıyer ve Bayrampaşa’da patlayıcı madde aramak üzere kazı çalışmaları başlattı. Kazı çalışmaları nedeniyle Otogar yönüne doğru trafik kısmen kapatıldı. Bayrampaşa'da otoyol kenarında yapılan kazılarda poşet içinde 15 kilogram fabrikasyon tipi plastik patlayıcı çıktı.

Haberin Devamı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, terör örgütüne yönelik yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan bir kişininin verdiği bilgiler doğrultusunda Sarıyer Demirciköy ve Bayrampaşa Esentepe Mahallesi’ndeki arazilerde mühimmat aradı. Esenler Otogarı yolu üzerindeki boş arazide yürütülen arama ve kazı çalışmaları sonunda, siyah bir poşet içinde yarım metre derinliğe gömülmüş, yaklaşık 15 kilogram plastik patlayıcı bulundu.

SUÇ ORTAKLARI DA GÖZALTINDA

Ele geçirilen 15 kilo patlayıcının cinsininin A4 tipte olduğu belirlendi. Soruşturma kapsamında patlayıcıların yerini söyleyen itirafçının yanında suç ortağı olarak 3 kişinin daha gözaltında bulunduğu öğrenildi. Bu kişilerle ilgili de sorgulama sürüyor.

Haberin Devamı

Aralık ayında TEM Otoyolu Ataşehir mevkiinde bulunan Rıdvan Dedeoğlu viyadüğünün altında 5 tane el bombası bulunmuştu. Ocak ayında ise Başakşehir'de 4 saat süren kazıda 6 kilo 900 gram C4 patlayıcı ele geçirilmişti.

ÇALIŞMALAR YARIN DEVAM EDECEK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğinin talimatı ile KCK soruşturması kapsamında İstanbul Zekeriyaköy’de bir mezarlıkta kazı çalışması başlatılmıştı.

Sabah saatlerinde başlayan çalışmalar sırasında mezarlığa giriş ve çıkışlar yasaklanmıştı. Polis kazı çalışmalarına yarın devam edilmek üzere ara verdi.

BOMBA DÜZENEĞİ DE BULUNDU

Ele geçirilen 15 kilo A4 cinsi patlayıcının patlatılmasında kullanılmak üzere hazırlanmış 5 adet fünye ve bomba düzeneği de bulundu. Gözaltındaki zanlılardan birinin K.Irak’tan geldiği ve polise yönelik bombalı eylem hazırlığında olduğu iddia edildi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer6912","6912","201203","6912-2.jpg");