Gündem İstanbul'da profesyonel kuyumcu soygunu

İstanbul'da profesyonel kuyumcu soygunu

Paylaş
İstanbul'da profesyonel kuyumcu soygunu

Sultangazi'de yüzleri maskeli ve pompalı tüfekli 4 kişi, bir kuyumcu dükkanından yaklaşık 80 bin TL değerinde altın alarak kaçtı. Soygun anı, kuyumcunun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Soyguncular parmak izi ve delil bırakmamak için kaçtıkları otomobili ise benzin dökerek yaktı.

Yüzleri kar maskeli ve ellerinde pompalı tüfek bulunan 4 kişi, saat 10.00 sıralarında 75’inci Yıl Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki bir kuyumcu dükkanına girdi. Silah tehdidiyle kuyumcu ve içeride çalışanları etkisiz hale getiren soyguncular, yaklaşık 80 bin TL değerindeki altını alarak, geldikleri otomobille kaçtı.

Haberin Devamı

Ara sokaklarda izlerini kaybettiren soyguncular, parmak izi, delil bırakmamak için aynı mahalledeki boş bir alanda otomobillerini benzin dökerek yaktı. Kuyumcu dükkanından gelen soygun alarmı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerinde inceleme yapan polis, kaçan soyguncuları yakalamak için çalışma başlattı. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen otomobil, polisin yaptığı incelemenin ardından otoparka çekildi. Polis, otomobilin çalıntı olup olmadığı araştırılıyor.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer37545","37545","201510","37545-373979.jpg","1", "0","İstanbul'da profesyonel kuyumcu soygunu");

GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Hepsi silah kıyafetli, yüzleri kar maskeli ve uzun namlu silahlı 4 kişi, kuyumcuya girişleri, altınları alış anları ve 40 saniye içinde kuyumcudan kaçışları güvenlik kameralarına böyle yansıdı. Soygun sırasında çok korktuğunu söyleyen kuyumcu Suat Kocatürk, “Sabah saatlerinde pompalı silahlarla içeri girdiler. Yere yatmamızı istediler. Hepsinin yüzü maskeliydi. Bu sırada iki soyguncu da başımıza silah dayamış bekliyorlardı. Vitrin tarafına geçerek yaklaşık 80 bin TL değerinde altınları alıp kaçtılar” dedi.

Haberin Devamı