Gündem İstanbul'da sağanak hayatı felç etti

İstanbul'da sağanak hayatı felç etti

Paylaş
İstanbul'da sağanak hayatı felç etti

İstanbul'da sağanak yağış hayatı felç etti. Taksim Meydanı’nda yağmura hazırlıksız yakalananlar duraklara sığındı. İncirli'de ise alt geçidi su bastı, araçlar mahsur kaldı.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü de sağanak yağış uyarısı yapmıştı. Uyarıda şöyle denilmişti: Meteoroloji radarlarından alınan verilerin analizine göre İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağışların önümüzdeki 3 saat boyunca etkili olmaya devam edeceği beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ile dolu riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Yağışın bastırmasının ardından İstanbul'da hayat felç oldu. Araçlar yollarda kaldı.

Bakırköy İncirli köprüsü altında içerisinde yolcu olan bir minibüs ve kamyon, biriken yağmur suları nedeniyle mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri mahsur kalan yolcuları sırtında taşıdı.

Vatandaşları sudan çıkartan ekipler daha sonra araçları da itfaiye araçlarına bağlayıp çekti.

Olay yerine gelen belediye ekipleri de köprü altında biriken suyu tahliye çalışmalarına başladı.

Yoğun yağış nedeniyle Beyoğlu Dernek sokakta bulunan birçok eve su bastı. Evde bulunanlar yağmur sularını kovalarla tahliye etmeye çalıştı. Evdeki eşyalar ise su baskını nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Bölgesel olarak özellikle Avrupa yakasında etkili olan yağış 40 dakikada m2 35 kg. düştü. Yağış öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM, İtfaiye ve İSKİ muhtemel su baskınlarına karşı tedbir aldı.

Haberin Devamı

Kısa sürede yoğun yağış nedeniyle bazı yollar ve alt geçitlerde su birikintileri oldu. Ekiplerin müdahalesiyle sular tahliye edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre sağanak yağışın saat 15.00'den itibaren İstanbul'u terk edeceği tahmin ediliyor.

Yağış süresince 24 su birikintisi ihbarına müdahale edildi.

Yağış miktarları (kg/40 dk)

Terkos 45

Davutpaşa 40

Eminönü 35

Fatih 35

Beykoz 5

Küçükçekmece 40

İstanbul'da etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Fatih Vatan Caddesi'nde yol kenarlarında büyük su birikintileri oluştu. Vatandaşlar ayakkabılarını çıkartarak caddede karşıdan karşıya geçti.