Gündem İstanbul'da sarı eylem

İstanbul'da sarı eylem

Paylaş
İstanbul'da sarı eylem

Birleşik Taksiciler Derneği (BTD) üyesi taksiciler, bugün kontak kapatma eylemi yapacak. Eylem 14.00-24.00 arası sürecek

Taksiciler Vakfı, İstanbul Taksiciler Birliği, Taksi Şoförleri Derneği, İstanbul Taksiciler Meclisi, Şof-Der ve Sultanahmet Taksiciler Kooperatifi adına iki gün önce yapılan "Eylem yapmıyoruz" açıklamasına rağmen BTD’ye bağlı yaklaşık 400 taksi, Avrupa ve Anadolu yakasında, bugün saat 14.00’dan 24.00’a kadar sürecek kontak kapatma eylemi yapacaklarını açıkladı.

ÖLDÜRÜLEN TAKSİCİYİ DE ANACAKLAR

2 Ocak’ta öldürülen taksi şoförü Kenan Önal’ı anmak ve taksicilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla yapılacak eylem öncesi taksiciler, araçlarıyla Beyoğlu, Örnektepe Mahallesi’ndeki BTD dernek binasının önünde toplandı. Taksiciler, saat 00.30’da afişlerle donattıkları taksileriyle Mecidiyeköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu’nda ve Kadıköy’de turlayarak meslektaşlarını eyleme destek vermeye çağırdı.

Haberin Devamı

Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Memduh Çırak, yapılacak eylemin nedenlerini, taksicilerin can güvenliğinin olmaması, yetersiz taksimetre zamları, gece tarifesinin kaldırılması, olumsuz çalışma şartları, SGK primlerinin taksicilerin üstüne yıkılması, akaryakıt zamanları olarak açıkladı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Y. Yahya Uğur internet sitesinde bir mesaj yayınladı.

İşte o mesaj:

"İstanbulluyla Kontak Kuruyoruz

Değerli meslektaşım

Taksici esnafının sorunları hepimizin ve de kamuoyunun malumudur. Uzun yıllardır konuşulan ancak konuşulmaktan öteye gidilmeyip çözüm bulunamayan pek çok sorun, taksicilerin tek ihtisas odası olan İTEO tarafından yakından takip edilmekte ve yaşanan gelişmeler anbean esnafımızla paylaşılmaktadır.

Haberin Devamı

İstanbul'da dünyanın en pahalı akaryakıtı ile en ucuz taksimetresini açarak çalışmanın zorluğunu elbetteki hepimiz biliyoruz. Ancak bizim yaşadığımız mağduriyeti başkalarını mağdur ederek çözmeye çalışmak ne inancımıza ne de beyefendiliğimize yakışmaz.

Yine ekmeğini kazanmak üzere yola çıkmış, evine ekmek götürmek için çalışırken hayatını kaybeden kişi inancımıza göre şehit sayılır. Ancak meslek şehitlerimizin kanından prim yapmak, durumu istismar etmek bizleri haklıyken haksız hale getirir.

Bunca yıldır mesleğimizin sürekli imaj ve saygı kaybetmesi bizlere gösterdi ki bağırıp çağırmakla hak elde edilmiyor. Hak son noktaya kadar tüm prosedürleri yerine getirerek, ilgili makamlarla görüşerek, konuların takibinde olarak ve de saygınlığını koruyarak çözülüyor.

Bu vesile ile İTEO olarak kontak kapatmayacağımızı aksine müşterilerimizle kontak kuracağımızı, kazandığımız ekmeğin vesilesi olan müşterilerimizi mağdur etmeyeceğimizi ve de saygın duruşumuzu daima muhafaza edeceğimizi belirtirim.

Akl-ı selim davranan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyor; hak arama bahanesiyle korsan taşımacılara bayram ettirmememizgerektiğini, bugün kontak kapatma ile tehdit ettiğimiz müşterilerimiz korsan taşımacılığı tercih ettiğinde haklı bir gerekçemiz olmayacağını hatırlatıyor; İTEO olarak taksiciye yakışan her davranışın yanında olacağımızın sözünü veriyorum. "

Sefa KIDIK/İSTANBUL,(DHA)

Haberin Devamı