Gündem İstanbul'da telefon kaçakçılığına yönelik operasyon düzenlendi

İstanbul'da telefon kaçakçılığına yönelik operasyon düzenlendi

Paylaş
İstanbul'da telefon kaçakçılığına yönelik operasyon düzenlendi

Başakşehir'de bulunan şirkete düzenlenen operasyonda 22 bin 430 adet kaçak cep telefonu, 19 bin 500 adet ana kart, 1650 adet ekran kartı ele geçirilirken 2 şüpheli gözaltına alındı

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, akıllı telefon parçaları ithal ederek, yerli telefon ürettiklerini belirten bir şirketin akıllı telefon parçaları yerine kayıt dışı telefon soktuğunu belirleyince çalışmalara başladı. Polis ekipleri yaptıkları çalışmalarda şirketin yurda kayıt dışı yollarla soktuğu cep telefonlarına, şirket adını kullanarak IMEI numarası aldıkları ve 50 ile 1200 lira arasında kaçak cep telefonlarını vatandaşlara sattıkları belirledi.

Haberin Devamı

Ayrıca şirketin yasa dışı şekilde kullanıma soktuğu telefonları, yerli üretim olarak gösterip ÖTV ödemediği ve böylece devleti de büyük miktarda dolandırdığı ortaya çıktı. Bu telefonlardan uygun ücrete satın alan vatandaşlar da bir süre sonra telefonlarının kapanmasıyla zarara uğradı. Çinli bir kadın patrona sahip olan Türk şirketin bu şekilde yurda on binlerce telefon soktuğu öğrenildi.

Yapılan çalışmaların ardından operasyon için düğmeye basan Kaçakçılık Şube ekipleri, önceki gün Başakşehir’de bulunan şirkete operasyon düzenledi. Operasyonda 22 bin 430 adet cep telefonu, 19 bin 500 adet ana kart, 1650 adet ekran kartı ele geçirilirken 2 şüpheli gözaltına alındı.

Kaçak telefonların üretiminde bir kısmının Iphone, bir kısmının da Samsung marka akıllı telefonlara benzetildiğinin belirtilmesi üzerine konuya Iphone ve Samsung telefon markalarının Türkiye avukatı da soruşturmaya müdahil oldu.

Haberin Devamı

Ele geçirilen cep telefonlarının piyasa değerinin tam 5 milyon 150 bin lira olduğu belirlendi.