Gündem İstanbul'da tüp bebek merkezinde skandal! Embriyoları karıştırdılar

İstanbul'da tüp bebek merkezinde skandal! Embriyoları karıştırdılar

Paylaş
İstanbul'da tüp bebek merkezinde skandal! Embriyoları karıştırdılar

İstanbul'da bir tüp bebek merkezinde embriyolarının karışmasıyla ilgili olarak mağdur olan İ. ve P. Z. çifti büyük yıkım yaşadı.

Mağdur baba İ. Z. yaşananları anlattı. 2006'da evlenen İ. ve P. Z çifti bebekleri olmayınca tüp bebek merkezine başvurdu. Aynı dönemde S. ve P. çifti de tedaviye başlamıştı. Geçtiğimiz yıl çiftlere aynı günlerde embriyo aşılandı. İ. ve P. çifti 22 Şubat'ta doğan çocuklarına Nil ismini verdi. Ancak çocukla annenin kan grubu uymuyordu. DNA testinde Nil bebeğin İ. ve P. çiftinin olmadığı anlaşıldı. Çift bunun üzerine savcılığa başvurdu. Tüp merkezi yetkilileri hakkında dava açıldı.

Haberin Devamı

MAHKEME GERÇEK AİLESİNE VERDİ

Nil bebeğin S. ve P. çiftine ait olduğu ortaya çıktı. Mahkeme Nil bebeğin gerçek ailesine verdi. İ.Z. yaşadıklarını şöyle anlattı: "Doğum sonrası hayatımız kabusa döndü. ara ile bizi susturmaya çalıştılar. Embriyomuzun hangi çifte aşılandığı henüz bilinmiyor. Kim bilir hangi çift benim çocuğumun anne ve babalığını üstlendi. Nil bizim de kızımız. Nüfusumdan sildirmiş olsam da biz onun anne ve babasıyız." (Sabah)