Gündem İstanbul'da yarın hava nasıl olacak? Pazar günü fırtına var mı?

İstanbul'da yarın hava nasıl olacak? Pazar günü fırtına var mı?

Paylaş
İstanbul'da yarın hava nasıl olacak? Pazar günü fırtına var mı?

Marmara ve Ege bölgesi yaklaşan tropik fırtına için tetikte... Valilikler bir bir açıklama geçerken özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşlar pazar günü havaların nasıl olacağını merak ederek 'Pazar günü fırtına var mı?' sorusunu soruyor. İşte detaylar...

İstanbul'da yarın günü hava nasıl olacak? Pazar günü fırtına var tropik fırtına Yunanistan'ı geçti Türkiye'ye doğru ilerliyor. Marmara ve Ege bölgesinin batısı bu fırtınadan nasibini alacak. İzmir Valiliği acil toplantı yaparak önlemleri aldıklarını açıklarken İstanbul Valiliği de son dakika açıklaması yapıp İstanbulluları uyardı.

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği "Şiddetli fırtınanın neden olabileceği deniz kabarması, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi ile kara, hava ve deniz ulaşımındaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." şeklinde açıklama yaptı.

PAZAR GÜNÜ İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan hava tahmin raporuna göre; ilimizin de içinde bulunduğu Marmara Bölgesi’nde rüzgarın, 30.09.2018 Pazar günü sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, 01.10.2018 Pazartesi günü sabah saatlerinde güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, zaman zaman 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Pazartesi öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

EGE VE MARMARA

Meteororoloji Genel Müdürlüğü’nün Twitter hesabından ise şu açıklama yapıldı: “Orta Akdeniz üzerinde oluşan tropik fırtınanın, pazar günü ülkemizin batı kesimlerini etkilemesi bekleniyor. Bu sistemle birlikte Ege'nin batısında (İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa), Marmara'nın batısında (Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne'nin güneyi ile batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul'da) yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2), Çanakkale ve Muğla ile İzmir ve Balıkesir'in batı kesimlerinde yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, hortum, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

ANTALYA ETKİLENMEZ

Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürü Davut Öztürk, Antalya bölgesinin ise ‘tropik fırtına’dan etkilenmeyeceğini söyledi. Öztürk, yine de pazartesi gününe kadar Antalya il ve ilçelerinde aralıklı sağanakların orta kuvvetle esen rüzgârla birlikte görüleceğini kaydetti. Öztürk, Antalya’nın batı kesimlerinde 5-10 kilogram, pazartesi de Serik ve Manavgat gibi doğu ilçelerinde 20-30 kilogram yağış beklendiğini belirtti.