Gündem İstanbul'daki 'KCK' davası

İstanbul'daki 'KCK' davası

Paylaş
İstanbul'daki 'KCK' davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 91'i tutuklu 205 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmada, Kürtçe savunma yapan Osman Koşut, son bir yıldır Kürt sorunun çözümü için önemli girişimlerin ve emeklerin olduğunu anlatarak, sorunun demokratik çözümüne destek verdiğini ve bu girişimlerin kalıcı çözüme vesile olmasını dilediğini belirtti.

Haberin Devamı

Koşut, diyalog yolunun kapanmasıyla siyasi operasyonların yolunun açıldığını, "KCK" operasyonlarının da bu duruma örnek olduğunu savundu. Kürt sorununun demokratik çözümü için BDP’ye üye olduğunu, devamında da çalışmalarına katılarak il yönetimine girdiğini ifade eden Koşut, "BDP, bugün bu coğrafyada, hangi muhalif, halk, ırk, renk, toplum varsa onların sesidir. Bugün duruşu ile Türkiye’nin ana muhalefet partisi konumuna gelmiştir. Bu da Türkiye’nin demokratikleşmesi için önemlidir. Ancak kirli politikalarla bu engellenmeye çalışılıyor" dedi. Yapılan toplantıların "hukuk dışı" olarak dinlenildiğini, BDP il ve ilçe binalarının dinlenilmesinin hukuki olmadığını öne süren Koşut, "BDP siyasi bir partidir. 2011 yılında, yerel seçimlerden başarıyla çıkmıştır. Benim bir Kürt olarak süreci okumam, yorumlamam neden suç oluyor?" diye konuştu.

Haberin Devamı

BDP il yöneticisi olarak bazı toplantılara katıldığını söyleyen Koşut, BDP’nin il ve ilçelerde siyaset yürüttüğünü ve güncel siyasi durumlardan bahsettiklerini dile getirdi. Yapılan aramalarda hakkında toplatılma kararı çıkartılan 4 kitabın kendisinde bulunduğu iddialarına yönelik de Koşut, "Bu kitaplar 1980 zihniyetiyle toplatılmıştır. Okuduğum kitaplardan dolayı tutukluyum. Ben öğrenciyim. Kütüphanemde onlarca kitap var. Sadece 4 tanesi seçilmiş" şeklinde konuştu. Koşut’un savunmasının tamamlamasından sonra, söz alan tüm sanıkların avukatı Onur Şahinkaya, müvekkilinin öğrenci olduğunu, öğrenimi tamamlayamadığını, mağdur olduğunu belirterek, sanığın tahliyesini ve beraatini talep etti.

Bir kısım sanıkların savunmaları alındıktan sonra duruşma, yarına ertelendi.

AA