Gündem İstanbul'daki nevruz kutlamaları nerede yapılacak?

İstanbul'daki nevruz kutlamaları nerede yapılacak?

Paylaş
İstanbul'daki nevruz kutlamaları nerede yapılacak?

BDP İstanbul il örgütü, İstanbul'daki nevruz kutlamalarının pazar günü Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılacağını ve kutlamalarla ilgili herhangi bir fiili ve resmi engelin kalmadığını açıkladı. Öcalan'ın mesajıysa yarın Diyarbakır'da okunacak

Beyoğlu’daki BDP İl binasında yapılan açıklamayı, BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül yaptı. Hazırlıkların bugün itibariyle tamamlandığını söyleyen Bingül, "Pazar günü Kazlıçeşme Meydanı’na 1 milyon kişiyi aşkın kitleyle buluşma beklentisi içerisinde olacağız. Dün itibariyle Kazlıçeşme alanı nevruz için tahsis edildi. Kazlıçeşme’deki nevruz kutlamamıza herhangi bir fiili ve resmi engel kalmamıştır" dedi.

Haberin Devamı

ÖCALAN’IN MESAJI YARIN OKUNACAK

Nevruz çalışmalarına çok erkenden başladıklarını belirten Bingül, "Pazar günü İstanbul’un 500 noktasından Kazlıçeşme’ye binlerce otobüslerle kitle taşınmış olacaktır. Bu seneki nevruzun, önceki nevruzlardan önemi açısından farkı şu: Kürt halk önderi Öcalan geçen nevruzda tarihi bir çağrı yapmıştı. Bu çağrı sonrası 35 yıldır devam eden savaş süreci bir yıldan fazla süredir durdu. Her ne kadar başlatılan bu sürece karşı hükümetin tavrı olumlu olmasa da, kamuoyunda halklar nezdinde bir çatışmasızlık sürecinin olması büyük bir önemle karşılandı. Bu sürecinin sonucunda önümüzdeki sürecin nasıl olacağı noktasında milyonlarca insan verilecek mesajın beklentisi içersindedir.

Haberin Devamı

Yarın Diyarbakır’da, Öcalan’ın göndermiş olduğu mesaj halklarla buluşacaktır. İnanıyorum ki oradan çıkacak değerlendirme ve sonuçlar, İstanbul Kazlıçeşme alanında 1 milyonu aşkın bir araya gelecek Kürtler, Türkler, Lazlar, Çerkezler, Yahudiler, Ermeniler, Sunniler, Aleviler ve bütün etnik, dini yapılanmalar büyük bir dikkatle bunun coşkusunu, Kazlıçeşme meydanına birlikte büyük kitlelerle birleşerek ortaya koyacaktır. Başlatılan demokratik çözüm sürecinin nihai bir barışa evrilebilmesi, müzakerelerin derinleştirilerek umut edilen bir yapıla dönüştürülebilmesi talebiyle, halkları, emekçileri kadınları, gençleri yediden yetmişe herkesi Kazlıçeşme alanına davet ediyoruz" dedi.

'AKP KATILIMI DÜŞÜK TUTMAK İSTİYOR'

Bingül, AKP’nin İstanbul’un birçok alanında halkın katılımını düşük tutmak için belediye otobüslerini BDP ilçe örgütlerine kiralamak istemediği yönünde duyumlar aldıklarını belirterek, "Bu engel hiçbir şekilde katılımı etkilemeyeceği düşünüyorum" dedi.

Bingül ayrıca sürpriz sanatçıların olacağı kutlamalarda BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Sırrı Süreyya Önder, Pınar Aydınlar ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in konuşma yapacağı ve Rojava’dan bir heyetin de kutlamalara katılacağını söyledi.

DHA