Gündem İstanbullular için çile vakti

İstanbullular için çile vakti

Paylaş
İstanbullular için çile vakti

Yol yapım çalışmaları nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde kapatılan şerit sayısının üçe çıkmasıyla, İstanbul trafiği kilitlendi. İki yaka arasını geçmek 5 saati buluyor. Ramazan ayında iftar saatleri yaşanan yoğunluğun da eklenmesi ile durum daha da kötüleşecek

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde devam eden yol yapım çalışması nedeniyle kapatılan şerit sayısı üçe çıkarılınca önceki gün öğle saatlerinden itibaren başlayan trafik yoğunluğu dün tüm gün boyunca da devam etti. TEM Otoyolu Mahmutbey Gişeleri ile FSM Köprüsü arasındaki yaklaşık 25 kilometrelik dört şeritli yol ilerlemeyen trafik nedeniyle otoparka döndü. Sürücüler araçlarını yol kenarına çekip uyumayı tercih etti.

Haberin Devamı

TEM’deki trafik yoğunluğu önce D-100 karayoluna sonra İstanbul geneline yayıldı. Bazı belediyeler yolda mahsur kalan sürücü ve yolculara ücretsiz su dağıttı. Taksim’den Bostancı’ya normalde, bir saatte gidilirken önceki gün ve dün bu süre 5 saate ulaştı.

İŞTE ÇALIŞMA OLAN YOLLAR

Kentte tam 11 noktada yolları daraltan çalışma var. Günde tek yönlü ortalama yaklaşık 125 bin aracın geçiş yaptığı FSM’deki çalışma 17 Eylül’e kadar sürecek.

TEM Otoyolu’nun Çamlıca-Gebze güzergahında da üst geçit köprülerinde depreme karşı güçlendirme çalışmaları 20 Ağustos’ta bitecek. Aynı güzergahta üst geçit köprülerinde genleşme derzi çalışmaları ise 30 Temmuz’da sona erecek.

D-100 Karayolu’nun Pendik Kavşağı-Kaynarca yönünde de yol bakım çalışması var.

Haberin Devamı

Kozyatağı’nda şerit daralmasına neden olan çalışma ise Badoni Kavşağı’nda deprem güçlendirilmesi 21 Temmuz’da bitiyor.

Harem-Ankara yolu üzerinde şerit daralmasına neden olan, Uzunçayır mevkisinde depreme karşı güçlendirme çalışmaları da 21 Temmuz’a kadar sürecek.

Haliç köprüsündeki bakım çalışması nedeniyle yan köprü Merter yönünde trafiğe kapalı bulunuyor.

Atışalanı’nda da köprü ayaklarını güçlendirme çalışmaları 21 Temmuz’da tamamlanacak.

Mahmutbey Batı Kavşağı-Havalimanı Bağlantı Yolu ise Edirne’ye dönüş kavşak yolu trafiğe kapalı. Buradaki çalışmaların 14 Eylül’de tamamlanması bekleniyor.

D 100 Avcılar-Beylikdüzü yönünde de yol bakım çalışması var. Avcılar-Kınalı kavşakları arasında da üst yapı çalışması yürütülüyor.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK ALTERNATİFLER

Bu arada, yetkililer trafik sıkışıklığını açacak alternatif yollar ve araçlar üzerinde de çalışıyor. FSM ve Haliç köprülerindeki çalışmalar nedeniyle yoğunlaşan trafiğin rahatlatılması amacıyla Eski Galata Köprüsü geçtiğimiz günlerde trafiğe açıldı. Sirkeci-Harem hattında İDO, köprüdeki çalışmalar sona erene kadar araba vapurlarını aralıksız çalıştırmaya başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları, köprü trafiğine alternatif olacak Kabataş; Küçüksu; Beykoz gemi seferlerini başlattı. 16 Eylül 2012 tarihine kadar sürdürülecek seferler, trafik yoğunluğunun üst seviyede yaşandığı sabah ve akşam saatlerinde yapılıyor.

Haberin Devamı