Gündem İstanbul'u soyup soğana çevirmişler

İstanbul'u soyup soğana çevirmişler

Paylaş
İstanbul'u soyup soğana çevirmişler

İki azılı kadın hırsızlık zanlısının, binbir yöntemle birçok kişi ve dükkanı soyduğu iddia ediliyor

İstanbul'da Havalimanı'ndan takip ettikleri yolcuları soyan, iddaa bayilerinden hırsızlık yapan, ayrıca "Arabanın altına top kaçtı" diye durdurdukları kadın sürücülerin çantalarını çalan 2 azılı kadın hırsız gözaltına alındı.

DOSYALARI ÇOK KABARIK

Şüphelilerden 20 yaşındaki Seda Ç.'nin 46 kez polise geliş kaydı bulunduğu ayrıca 30 ayrı suç dosyasıyla ilgili polis tarafından arandığı ortaya çıktı. Diğer zanlı Ekim Ö.'nün ise 18 kez polise geliş kaydı bulunduğu ayrıca 7 ayrı suç dosyasından arandığı belirlendi.

Haberin Devamı

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çeşitli semtlerde hırsızlık yapan iki kadının peşine düştü. Olaylar sırasında elde edilen güvenlik kameralarının incelemesinde kadın hırsızların, daha önceden bir çok kez gözaltına alınan Ekim Ö. ile Seda Ç. olduğu tespit edildi. Beyoğlu'nda bir evde kaldıkları belirlenen iki kadın hırsız önceki sabaha karşı yapılan baskınla gözlatına alındı.

BAVULA YARDIM BAHANESİ

Asayiş Şube Müdürüğü'ne getirilen Ekim Ö. ile Seda Ç.'nin hırsızlıklar sırasında izledikleri yöntemler ortaya çıkarıldı. İki kadın hırsızın havalimanından bir taksiye binerek takip ettikleri yolcuları evlerinin önünde sözde bavulları taşımaya yardım bahanesiyle soydukları öğrenildi.

İDDAA BAYİLERİNİ DE BÖYLE SOYDULAR

Diğer bir yöntem de iddaa bayiilerine gidip kasada bulunan çalışanı oyalayan ve bir bahaneyle dışarı çıkartan kadın hırsızların kasada bulunan paraları aldıkları ayrıca yüklü miktarda iddaa kuponu oynayarak kaçtıkları öğrenildi.

Haberin Devamı


'EGZOZ DUMAN ÇIKARIYOR'

Cadde ve oto yollarda yalnız kadın sürücüleri kendilerine kurban seçen zanlıların "Arabanın altına top kaçtı", "Egzoz çok yoğun duman çıkıyor" gibi bahanelerle durdururak çantalarını çaldıkları belirlendi.

Poliste yapılan sorgularında haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen zanlılardan Seda Ç.'nin daha önceden 46 polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi. Seda Ç.nin ayrıca 30 ayrı suç dosyasıyla ilgili polis tarafından arandığı ortaya çıktı.

Diğer zanlı Ekim Ö.'nün ise 18 kez polise geliş kaydı bulunduğu ayrıca 7 ayrı suç dosyasından arandığı belirtildi. Şüpheliler, işlemlerinin bitmesinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Ümit TÜRK - Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)